Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ?...




Ειλικρινά δεν ξέρω τι νόημα έχει η ανταλλαγή εξαιρετικά βίαιων και κακόγουστων ανακοινώσεων μεταξύ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με αφορμή την επέτειο των τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να «φαντασιώνεται» μια εξέγερση της νεολαίας τον Δεκέμβρη του 2008, που όμως κατέληξε στο κάψιμο και τη λεηλασία της Αθήνας και αποτέλεσε την αρχή του τέλους και της ήττας του μαθητικού και νεολαιίστικου κινήματος της εποχής.
Αντί λοιπόν να συναχθούν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα από τις «πρακτικές» εκείνων των ημερών, ζητάνε μια φαντασιακή επανάληψη του '08! Συμπεριφέρονται σαν εκπρόσωποι ενός κόμματος του... 4%, ενώ το κόμμα τους σήμερα είναι κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με εκπεφρασμένο επίσημο στόχο την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, σ' ένα πλαίσιο ευρωπαϊκής δημοκρατίας.
Κάπου έχουν... «χαθεί τεύχη», ή άλλα επισήμως λένε και άλλη προσέγγιση των πραγμάτων υιοθετούν. Η αντίφαση είναι προφανής, καθώς μια λογική ευρωπαϊκής δημοκρατίας δεν συμβιβάζεται με «αναρχοαυτόνομες» διακηρύξεις μνήμης και αναπόληση αντίστοιχων πρακτικών. Από την άλλη μεριά, η απάντηση της ΝΔ (που ως κυβέρνηση το 2008 τα 'χε κάνει θάλασσα...), όπως σωστά επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, είναι βγαλμένη από τα... αρχεία του εμφυλίου πολέμου!
Είναι ένα παραλήρημα που θυμίζει άλλες εποχές και όχι ένα ευρωπαϊκό κόμμα με αντίληψη κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και αντίστοιχη συμπεριφορά. Δεν λέω να μην είναι πολιτικά σκληρή, κάθε άλλο. Αλλά, εάν δεν ήξερε κάποιος ποιος την είχε γράψει τη σχετική ανακοίνωση και τη διάβαζε, εύλογα θα υπέθετε ότι είναι της... Χρυσής Αυγής! Κι αυτό είναι ένα μείζον ζήτημα.
Η διολίσθηση σε φρασεολογία και αντιλήψεις τύπου Χρυσής Αυγής πριμοδοτεί φαινόμενα εκφασισμού. Μην ξαναγυρίσουμε σε λογικές εθνικού διχασμού.Με αυτού του τύπου τις ανακοινώσεις, αντί να ανακόπτουν τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στον πυρήνα των δεξιών ψηφοφόρων, την ευνοούν και τη διευκολύνουν. Γίνεται το αντίθετο απ' ό,τι πιστεύουν... Και σε κάθε περίπτωση η πρακτική αυτή συγκρούεται απόλυτα με κάθε ιδέα ενός ευρύτερου «ευρωπαϊκού μετώπου»! Ετσι δεν συγκροτείται... 
Π. Παναγιώτου   
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου