Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σημαντικά κέρδη για το αργό




Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν αργό και βενζίνη τις συναλλαγές της Τρίτης σε κλίμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές της οικονομίας καθώς οι Αμερικανοί ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα μαζικά στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας.
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 3,06 δολ. ή 3,6% για να τερματίσει τις συναλλαγές στα 88,71 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Η άνοδος των δεικτών στη Wall Street και η μικρή υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου διαμόρφωσαν σήμερα θετικό κλίμα για το αργό, εκτιμούν οι αναλυτές.
Την ίδια στιγμή η αγορά προεξοφλεί ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές κάτι που σημαίνει ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική που εφαρμόζει και θα προχωρήσει κανονικά με τον τρίτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της ανάπτυξης.
Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου της βενζίνης κέρδισε σχεδόν 8 cents ή 3% για να τερματίσει τις συναλλαγές στα 2,70 δολ. το γαλόνι.
Οι τελευταίες προβλέψεις της αμερικανικής κυβέρνησης για υποχώρηση των τιμών σε πετρέλαιο και βενζίνη δεν κατάφεραν να χαλάσουν το θετικό κλίμα.
Ειδικότερα, η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε σήμερα ότι προβλέπει μέση τιμή τα 89,50 δολ. το βαρέλι για το αργό το δ΄ τρίμηνο, μείωση 4,5% από τα 93,67 δολ. το βαρέλι που είχε αναφέρει στην προηγούμενη έκθεση της.
Επίσης η EIA περιμένει η μέση τιμή της βενζίνης να διαμορφωθεί στα 3,56 δολ. το γαλόνι το δ΄ τρίμηνο, μείωση 1,3% από τα 3,60 δολ. προηγουμένως. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου