Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Καταργείται η εισφορά υπέρ του ταμείου των πρατηριούχων- Θα μειωθεί η τιμή των καυσίμων;



Κάπου μέσα στο χάος του μοναδικού άρθρου του πολυνομοσχεδίου διαβάζω:
1.    α. Η προβλεπόμενη εισφορά ασφαλισμένου ποσοστού 4,950 τοις χιλίοις επί των ανά λίτρο προ Φ.Π.Α τιμών των βενζινών, των πετρελαίων εκτός πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού και του υγραερίου υπέρ του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων «ΤΕΑΠΥΚ» του Κλάδου Επικουρικής...
...Ασφάλισης του Ο.Α.Ε.Ε., της παραγράφου 2 του άρθρου 9 της Υπουργικής Απόφασης 20210/4231/152/26-2-2004 (427 Β΄) καταργείται από  τον επόμενο μήνα της δημοσίευσης του παρόντος νόμου. 
β. Mε απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μετά από γνώμη του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Ε., αναλογιστική  μελέτη και γνώμη του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλειας (ΣΚΑ) καθορίζονται οι πόροι υπέρ του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων «ΤΕΑΠΥΚ», ο τρόπος είσπραξης και απόδοσής τους, ο υπολογισμός των παροχών  καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρώτα απ' όλα, να δηλώσω ότι δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε τέτοια εισφορά. Δεύτερον, χαίρομαι που καταργείται γιατί όπως και με το αγγελιόσημο, θεωρώ απαράδεκτο να πληρώνει ο καταναλωτής εισφορές υπέρ τρίτων ασφαλιστικών ταμείων.
Τρίτον και κυριότερο: θα μειωθεί η τιμή των καυσίμων έστω κι ελάχιστα ή θα απορροφήσουν οι πρατηριούχοι τη διαφορά;
Τέταρτον, το Κράτος είναι έτοιμο να ελέγξει το τι θα πράξουν οι πρατηριούχοι; 
ΠΗΓΗ:parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου