Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ξεκίνησε και επίσημα το Μνημόνιο και χωρίς τη δόση - 18 εγκύκλιοι από το υπουργείο Εργασίας για όλες τις αλλαγές




- Ποιοί γλιτώνουν από την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
- Από πότε κόβονται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας
- Όλες οι ρυθμίσεις για όλους τους ασφαλισμένους σε όλα τα ταμεία
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ

Όχι μία ούτε δύο αλλά 18 ερμηνευτικές εγκυκλίους απέστειλε το υπουργείο Εργασίας με τις οποίες και επίσημα πλέον φαίνεται πως αρχίζει το Μνημόνιο 3 και σε λίγες ημέρες όλοι οι έλληνες πολίτες θα δουν τις ζωές τους να αλλάζουν αλλά και το εισόδημά τους να συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο. 
Από τις πρώτες εγκυκλίους φαίνεται πως από την 1η Ιανουαρίου του 2013 ξεκινάει η εκτόξευση των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια για όλες τις περιπτώσεις των ασφαλισμένων. 
Εκτός όμως από τη σύνταξη πλέον στα 67 για όλους, από αρχές του χρόνου τίθενται σε ισχύ όλες οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Με τον τρόπο αυτό από το 2013 προβλέπεται σύνταξη είτε στα 62 χρόνια με 40 έτη ασφάλισης, είτε με στο 67ο έτος της ηλικίας με 15 έτη ασφάλισης. 
Οι μοναδικές εξαιρέσεις αφορούν στις μητέρες ανίκανων για βιοποριστική εργασία τέκνων, οι χήροι πατέρες ανίκανων για βιοποριστική εργασία τέκνων και οι ασφαλισμένοι που θα ενταχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Επίσης. όσοι αποχωρούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 δεν τους αφορά η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ενώ δεν θα επηρεαστούν και όσοι έχουν ασφαλιστεί για πρώτη φορά πριν από την 31-12-1982.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου