Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

"Σφίγγει" την Σαμοθράκη η Άγκυρα λόγω Ζουράφας και κινεζικών πυραύλων WS-1



Δύο εβδομάδες μετά την τοποθέτηση του βάθρου στην βραχονησίδα Ζουράφα, η οποία βρίσκεται έξι μίλια ανατολικά της Σαμοθράκης με την Τουρκία να κάνει ιδιαίτερα έντονη την παρουσία της κατά την διάρκεια τοποθέτησής του από το ΠΝ με την αποστολή μεγάλων σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής σε απόσταση αναπνοής, ο κυριότερος στρατιωτικός σχηματισμός της Σαμοθράκης το ΤΔ/41 ΣΠ αναγγέλθηκε ότι  θα πραγματοποιήσει μεγάλες ασκήσεις πυροβολικού στην ανατολική θαλάσσια περιοχή του νησιού την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ 9 και 12 Οκτωβρίου.
Η Ζουράφα βρίσκεται εντός του βεληνεκούς των ελληνικών πυροβόλων των 155 και 203 χλστ. που βρίσκονται στο νησί και φαίνεται ότι αυτό δεν άρεσε ιδιαίτερα στην Αγκυρα.
Έτσι, προχώρησε στις 2 Οκτωβρίου στην έκδοση ΝΟΤΑΜ με την οποία θέτει θέμα δικαίωματος της Ελλάδας να διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί, σημειώνοντας ότι παραβιάζει την συνθήκη του 1914 περί απστρατικοποίησης του νησιού, όπως και αυτή της Λοζάνης του 1923 που απαγορεύει στην Ελλάδα να διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί (αλλά όχι δυνάμεις εθνοφυλακής και αυτοάμυνας).  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου