Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Συγχωνεύσεις στην Αγορά των LNG «Βλέπει» ο Πήτερ Λιβανός



Συγχωνεύσεις εταιρειών στην αγορά των LNG «βλέπει» ο πρόεδρος της GasLog Πήτερ Λιβανός. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με επενδυτές μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας του, καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες για την παράδοση νέων πλοίων, είναι πιθανό στην αγορά των LNG να σημειωθούν επιχειρηματικές συμφωνίες.
Οι εταιρείες που βρίσκονται ήδη στην αγορά συμπεριλαμβανομένων των εισηγμένων, βρίσκονται σε καλύτερη θέση, σύμφωνα με τον κ. Λιβανό, προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Εντόπισε αυτές τις ευκαιρίες σε πλοία που δεν θα έχουν διασφαλίσει ναυλοσύμφωνα ή σε πλοία για τα οποία οι εταιρείες τους δεν θα έχουν διασφαλίσει τη χρηματοδότηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.
Ο ίδιος παρατήρησε ότι ήδη το τελευταίο διάστημα έχουν μειωθεί οι ρυθμοί παραγγελιών κατασκευής νέων LNG και πρόσθεσε ότι ορισμένοι κερδοσκόποι εισήλθαν για πρώτη φορά στα LNG γιατί τους προσέλκυσε η ιδέα του πόσο εύκολα μπορεί να κερδίσουν χρήματα, αλλά τώρα εκ των υστέρων συνειδητοποιούν ότι δεν είναι τελικά τόσο εύκολο αυτό να συμβεί, αν δεν διαθέτουν την πλατφόρμα. Ένα στοιχείο της πλατφόρμας είναι η δανειοδότηση, το ιστορικό του δανειζόμενου και η ικανότητά του να βγάζει χρήματα.
Γι' αυτό κατά την άποψη του Πήτερ Λιβανού όλο και περισσότερο οι άνθρωποι αρχίζουν να συζητούν τις συγχωνεύσεις στα LNG και αυτό αφορά τόσο τους υπάρχοντες «παίκτες» της αγοράς όσο και τους νεοεισερχόμενους. Ο πρόεδρος της GasLog περιμένει ότι τέτοιες κινήσεις θα γίνουν μέσα στα αμέσως επόμενα τρίμηνα. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου