Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ανοιχτή η Κοινοπραξία του TAP στη Συμμετοχή της ΔΕΠΑ



Την πρώτη επίσημη επαφή με τη νέα κυβέρνηση θα έχει σήμερα, Τετάρτη, αντιπροσωπεία του TAP, στον αγώνα δρόμου για την εξασφάλιση της πολιτικής υποστήριξης προς τον αγωγό, ενόψει της κρίσιμης επιλογής της κοινοπραξίας του Σαχ Ντενίζ ΙΙ για τη διαδρομή που θα ακολουθήσει τελικά η μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου προς τις αγορές της Ευρώπης.
Στις 2 το μεσημέρι έχει ορισθεί η συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκη Παπαγεωργίου, από την οποία αναμένεται να «ζυγιστούν» οι σχετικές προθέσεις της κυβέρνησης. Μία ημέρα μετά αντιπροσωπεία του TAP πρόκειται να έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία φαίνεται ότι πριμοδοτεί το συγκεκριμένο αγωγό, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε στις αρχές Ιουνίου ο Ιταλός υπουργός Ανάπτυξης Corrado Passera, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ανάγκης προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων που δεν θα βασίζονται σε δημόσια δαπάνη.
Σε συνάντηση που είχαν χθες, Τρίτη, με εκπροσώπους του Τύπου οι κ.κ. Mickael Hoffman και R ikar d Scoufias επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο χρόνου για την οριστική θέση της ελληνικής κυβέρνησης, δεδομένου ότι ως τα τέλη του έτους, ή το αργότερο στο πρώτο τρίμηνο του 2013 η κοινοπραξία του ΣΑΧ Ντενίζ ΙΙ θα επιλέξει ανάμεσα στον Nabucco West και τον TAP, με την επενδυτική απόφαση να έχει προσδιορισθεί για τον Ιούνιο του 2013. «Ο,τι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει το αργότερο ως τον ερχόμενο Οκτώβριο», τονίσθηκε χαρακτηριστικά. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου