Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΗΠΑ: Άνοιξε το πρατήριο καυσίμων του μέλλοντος



 Matt Horton επιχειρεί να λύσει ένα πρόβλημα που καθιστά τα οχήματα εναλλακτικών καυσίμων μη ελκυστικά για τους επίδοξους αγοραστές: την απουσία βολικών σημείων για ανεφοδιασμό.
Το Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Propel Fuels άνοιξε το πρώτο πρατήριο στις ΗΠΑ, όπου οι οδηγοί αυτοκινήτων μπορούν να αντλήσουν βενζίνη, αιθανόλη και βιοντίζελ, οι οδηγοί μηχανής μπορούν να κάνουν service με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης και οι περαστικοί μπορούν να βρουν τα ωράρια των δημόσιων μέσων μεταφοράς. Με τη στήριξη περισσότερων από 19 εκατ. δολαρίων σε κεφάλαια εκκίνησης και σχεδόν 12 εκατ. δολαρίων σε επιδοτήσεις από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και την Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια, η νέα επιχείρηση των 23 εργαζομένων έλαβε τον προηγούμενο μήνα επιπλέον 10,1 εκατ. δολάρια από την Επιτροπή για να βοηθήσει να φτιαχτούν άλλα 100 παρόμοια πρατήρια στην πολιτεία τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Με τις αντλίες της εναλλακτικών καυσίμων εγκατεστημένες σε καμιά εικοσαριά άλλους σταθμούς, η Propel θέτει τα θεμέλια για αυτό που ο 37-χρονος Horton ονομάζει «αργό, αλλά συναρπαστικό» μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ. Παρά την αυξημένη συνειδητοποίηση του κόσμου σε ό,τι αφορά τα οφέλη τους, μόλις τα 3.100 από τα περίπου 160.000 πρατήρια σε ολόκληρη τη χώρα πωλούν εναλλακτικά καύσιμα, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας. «Τα πρατήρια βενζίνης δεν θέλουν να έχουν έναν ανταγωνιστή στα πόδια τους, όμως ο κλάδος των εναλλακτικών καυσίμων εξαρτάται από το μεγαλύτερο ανταγωνιστή του, αφού είναι ο μόνος δρόμος προς την αγορά», λέει ο Geoff Cooper, αντιπρόεδρος έρευνας και ανάλυσης της Renewable Fuels Association. «Σε πολλές περιπτώσεις, δεν θα δεις έναν λιανοπωλητή να θέτει μια αντλία βενζίνης εκτός λειτουργίας και να την αντικαθιστά με ένα προϊόν που ανταγωνίζεται τη βενζίνη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου