Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


13/07/2012
              

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε στις 11.07.12 το Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ιουλίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Κυρίαρχο θέμα του είχε την αλλαγή του Καταστατικού του ΠΣΣΕΠ.

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ έχοντας αντιληφθεί την αναγκαιότητα της τροποποίησης του καταστατικού, προσέρχεται στο διάλογο με καθαρές γραμμές και εποικοδομητικές θέσεις, που στηρίζονται σε τρεις βασικούς άξονες. Το τροποποιημένο  καταστατικό θα πρέπει να είναι :
  • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΕΡΟ
  • ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΕΡΟ
     Αυτό που θεωρούμε είναι ότι πρέπει να γίνει αποδεκτός από όλους μας ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ απέναντι στο καταστατικό. Τα πολύ πρόσφατα γεγονότα με το θέμα της  GROUPAMΑ  απέδειξαν ότι και το ιδανικότερο καταστατικό να έχεις, αν δεν είσαι αποφασισμένος να το τηρήσεις γίνεται αυτόματα ένα κενό κείμενο. Επομένως, όταν στο τελευταίο Γεν. Συμβούλιο, η πρόταση της ΠΑΣΚΕ για απόδοση όλου του ποσού στους συναδέλφους που αποχωρούν μετά απο δεκαετή παραμονή στην εταιρεία ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ του ποσοστού εισφορών της εταιρείας για τους νέους ασφαλισμένους στο 5%, δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία, θα πρέπει να μας προβληματίσει για την στάση μας απέναντι σε όποιο καταστατικό.

Πιστεύουμε ότι απαιτείται καλοπροαίρετος, ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος χωρίς αποκλεισμούς και θα πρέπει στόχος μας να είναι το συμφέρον όλων των εργαζομένων αρκεί να μην έχουμε στο μυαλό μας παραταξιακά συμφέροντα. Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους μας ότι η τροποποίηση του καταστατικού χρειάζεται ισχυρή πλειοψηφία για να εγκριθεί. Απαιτείται λοιπόν η μέγιστη δυνατή ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.

Ένα άλλο θέμα που κυριάρχησε στο Δ.Σ. ήταν το Οργανόγραμμα της Διακίνησης των ΒΕΑ. Για πολλοστή φορά, θέσαμε το θέμα της κάλυψης του οργανογράμματος και για μια ακόμα φορά πήραμε την απάντηση ότι το Προεδρείο πήρε την διαβεβαίωση της εταιρείας ότι το θέμα θα λυθεί. Εκτιμούμε ότι ο χρόνος περνάει και πιθανόν το Προεδρείο θα πρέπει να αρχίζει να σκέφτεται  και περαιτέρω συνδικαλιστικές δράσεις, σαφώς αποτελεσματικότερες από τις όποιες διαβεβαιώσεις τις εταιρείας. 

Στο θέμα της υπογραφής των αδειών εργασίας από τους Χειριστές Α', διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σύγχυση στις τάξεις του Προεδρείου.  Φράσεις όπως "όταν υπογράψανε και πήρανε πιστοποίηση θα το λουστούν αφού πήγαιναν για το σεμινάριο", "όποιος δεν ήθελε να υπογράφει ας μην έκανε το σεμινάριο" και "οι Χειριστές Α΄ στην διύλιση βγήκανε μόνοι τους από το control". Αυτό δείχνει ότι το Προεδρείο δεν έχει αντιληφθεί τη βαρύτητα και τη σοβαρότητα του προβλήματος που υπάρχει. Λίγο - πολύ πάλι φταίνε οι εργαζόμενοι.........

Στην ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θεωρούμε ότι ο ρόλος μας δεν είναι να "μαλώνουμε" και να στεκόμαστε με εκδικητική διάθεση απέναντι στους εργαζομένους αλλά να προβλέπουμε τα προβλήματα ώστε να μην δημιουργούνται αλλά και να δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις όταν αυτά υπάρχουν. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα το είχαμε φέρει και σε προηγούμενα Δ.Σ. εφιστώντας την προσοχή του Προεδρείου. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η πρότασή μας προς το Προεδρείο να καλέσει όλους τους Χειριστές Α', όπως είχε γίνει στο παρελθόν με τους εργοδηγούς, και να βρούν μέσα από το διάλογο εκείνες τις λύσεις που θα ικανοποιούν τους πάντες, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα την εικόνα που έχει το Προεδρείο για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.  




ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου