Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Μανιάτη με τους Εκπροσώπους του Σαχ Ντενίζ


 
Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους της διεθνούς πετρελαϊκής εταιρείας BP- British Petroleum. Εκ μέρους της ΒΡ συμμετείχαν οι Al Cook, Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για το Shah Deniz Project και John Baldwin, Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος πολιτικών υποθέσεων. Θέμα της συνάντησης ήταν οι εξελίξεις σχετικά με το «Νότιο Διάδρομο» ( Southern Corridor), μετά την πρόσφατη απόφαση του Κονσόρτσιουμ Shah Deniz II να επιλέξει τον αγωγό TAP ( Trans- Adriatic Pipeline) αντί του αγωγού ITGI ( Interconnector Turkey- Greece- Italy).

Κατά την συζήτηση, ο Γ. Μανιάτης περιέγραψε την ελληνική θέση που αναφέρεται: α) στην αναγκαιότητα επίλυσης βασικών γεωπολιτικών προβλημάτων που τίθενται από την συγκεκριμένη επιλογή, β) στη συμμετοχή ελληνικής Εταιρείας στο Κονσόρτσιουμ, γ) στην τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς με φυσικό αέριο, και δ) στις προοπτικές επιλογής του TAP σε σύγκριση με τον Nabucco West.

Από την πλευρά των αντιπροέδρων της BP, δηλώθηκε ότι έγιναν απολύτως κατανοητά τα ζητήματα που τέθηκαν και συμφωνήθηκε να υπάρξουν νέες επαφές για την καλύτερη παρακολούθηση του θέματος.
ΠΗΓΗ: energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου