Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ: η ενέργεια της Ρωσίας στο πλαίσιο των παγκόσμιων τάσεων


Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ: η ενέργεια της Ρωσίας στο πλαίσιο των παγκόσμιων τάσεων
Ποιό είναι το μέλλον του παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος, και πως θα μπορεί η Ρωσία να απαντήσει στις νέες προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας; - Αυτά τα ερωτήματα βρίσκονταν στο επίκεντρο των συμμετεχόντων στη συζήτηση με θέμα «Παγκόσμιες προβλέψεις στον τομέα της ενέργειας: αναζητώντας τη σταθερότητα», που έγινε στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.
Η σταθερή ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς ενεργειακών πόρων έχει ουσιαστική σημασία για τη Ρωσία. Πραγματικά, όπως υπενθύμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Rosneft Ιγκόρ Σέτσιν, τον προϋπολογισμό της χώρας κατά 50% τον γεμίζουν τα  έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
Ο Ιγκόρ Σέτσιν ονόμασε ως σοβαρό πρόβλημα, που προβάλλει μπροστά στον τομέα της ενέργειας της Ρωσίας την εξάντληση των υπαρχόντων κοιτασμάτων. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως είπε, είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.
-Το 2011 προχωρήσαμε στην υλοποίηση νέων μεγάλης κλίμακας σχεδίων και ήδη το 2020 περιμένουμε να πάρουμε πάνω από το 5% της παραγωγής στις νέες περιοχές. Ως το 2030 τα νέα κοιτάσματα πετρελαίου θα εξασφαλίσουν σχεδόν 40% της ολικής εξόρυξης πετρελαίου στη χώρα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου