Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση ΓΣΕΕ με τον Υπουργό Εργασίας και τους εργοδοτικούς φορείς


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 19/7/2012 συνάντηση της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Κατά τη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες της Συνομοσπονδίας με την ηγεσία του Υπουργείου, τέθηκε για ακόμη μια φορά από τη ΓΣΕΕ το σύνολο των αιτημάτων και διεκδικήσεων των εργαζόμενων, μετά τα τραγικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Η Συνομοσπονδία έχει καταστήσει απολύτως σαφές από την πρώτη στιγμή και επανέλαβε και σήμερα στον κ. Βρούτση ότι βάση διαλόγου με τους εργοδότες αποτελεί η έγγραφη συμφωνία–επιστολή των δύο μερών της 2/2/2012 προς τον τότε Πρωθυπουργό, δυστυχώς όμως και στη νέα συνάντηση παρουσία του συνόλου των κοινωνικών φορέων δεν απαντήθηκε το βασικό και θεμελιώδες ερώτημα εάν η όποια συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ-ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ θα υλοποιηθεί από την κυβέρνηση.

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Κυβέρνηση η οποία θα κληθεί να αποκαταστήσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία ανατράπηκαν μέσα από την εκθεμελίωση του εργατικού θεσμικού πλαισίου, των ΣΣΕ, των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, της μετενέργειας, του ΟΜΕΔ, αλλά και της κατάργησης των ΟΕΕ και ΟΕΚ.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας, ενώ όσον αφορά στο θέμα της κοινωνικής πολιτικής που ασκούσαν οι δύο οργανισμοί (ΟΕΚ, ΟΕΕ) η ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε για τη συνέχιση βασικών παροχών προς τους δικαιούχους, οι οποίες θα εξετασθούν και θα καθοριστούν από ειδική επιτροπή. Ανάλογη επεξεργασία θα γίνει και για την άμεση προώθηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη δημιουργία 80.000 νέων θέσεων εργασίας.

Η ΓΣΕΕ θα επιδιώξει και θα πετύχει την επικαιροποίηση της συμφωνίας της 2/2/2012 με τους εργοδότες, η Κυβέρνηση όμως θα πρέπει να αποδείξει αν μπορεί να διαπραγματευθεί και να επιβάλλει αυτή τη συμφωνία, ανεξάρτητα από τις όποιες επιταγές της Τρόικας.

Τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που το μόνο που κατάφεραν είναι να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την οικονομία σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση.
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου