Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Αναγνωρίζει τις συνέπειες από την εγκατάλειψη του Μπουργκάς η Βουλγαρία



«Σταμάτησα τον πυρηνικό σταθμό «Μπέλενε», σταμάτησα τον «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη Ωστόσο, από κάπου πρέπει να κερδίζει κανείς», δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, παραδεχόμενος εμμέσως τις αρνητικές επιπτώσεις για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας από τις εν λόγω αποφάσεις.
Όπως επισημάινουν Βούλγαροι σχολιαστές,  πρόκειται για ουσιαστική μεταβολή (σκοπίμως ή μη) των μέχρι τώρα επισήμων θέσεων του κ. Μπορίσοφ, του υπουργού Οικονομικών Σιμεόν Ντιάνκοφ και άλλων αρμοδίων κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι έχουν επαναλάβει πολλές φορές και σε όλους τους τόνους τα τελευταία τρία χρόνια τους ισχυρισμούς της επίσημης Σόφιας, ότι το στρατηγικό έργο είναι "οικονομικά ασύμφορο και περιβαλλοντολογικά επικίνδυνο για τη Βουλγαρία".
Οι Βούλγαροι παρατηρητές υπενθυμίζουν, με την αφορμή αυτή, ότι ο αρμόδιος υπουργός, κ. Ντιάνκοφ είχε δώσει έμφαση στην εκτίμηση της Σόφιας, ότι «η συμμετοχή της Βουλγαρίας στο σχέδιο «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» δεν εξυπηρετεί τα χρηματοοικονομικά συμφέροντα της χώρας και ότι η υλοποίησή του μπορεί να απειλήσει το περιβάλλον, τον τουρισμό, την αλιεία κ.λπ. στα βουλγαρικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας», όπως υποστήριξε ο Βούλγαρος αξιωματούχος στις δηλώσεις, με τις οποίες ανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησής του να αποχωρήσει από το σχέδιο τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο πρωθυπουργός, κ. Μπορίσοφ προσπάθησε με τις προαναφερόμενες σημερινές δηλώσεις του να τεκμηριώσει την «ιδιαίτερη προσοχή, την οποία αποδίδει η κυβέρνηση στην προστασία του περιβάλλοντος», όπως τόνισε. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου