Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Δελτίο Τύπου - Αλήθειες και ψέματα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας



Σχετικά με την συκοφαντική και παραπλανητική επιστολή του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας που αφορά τις λειτουργικές δαπάνες του Εργατικού Κέντρου και για την αποκατάσταση της αλήθειας, έχουμε να πούμε τα εξής:
Για να αποποιηθεί τις προσωπικές του ευθύνες επιχειρεί κάνοντας το «άσπρο-μαύρο» να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, φορτώνοντας τη δική του αδιαφορία και παράλειψη στην ΓΣΕΕ, στην Κυβέρνηση, στην Τρόικα, στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα, στον ιμπεριαλισμό, κ.λ.π.
Αποκρύπτει βέβαια το γεγονός ότι αν και ειδοποιήθηκε εγκαίρως από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ότι έχει παραλήψεις στα χαρτιά του και ότι πρέπει να τα αποστείλει άμεσα για να ολοκληρωθεί η εκταμίευση των χρημάτων (όπως έγινε με την πλειοψηφία των εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών) και βέβαια μέχρι σήμερα δεν τα έχει καταθέσει!
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτό γίνεται σκόπιμα για να δημιουργηθεί το αναγκαίο «αριστερό-αγωνιστικό» άλλοθι του δήθεν αδικημένου και εξαθλιωμένου Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και μια καλή ευκαιρία για να επιτεθεί στον «ταξικό του αντίπαλο», την ΓΣΕΕ!
Για ενημέρωση και μόνο, και χωρίς να έχουμε εμείς οποιαδήποτε ευθύνη, αναζητήσαμε στον ΟΑΕΔ τα αίτια της καθυστέρησης. Οι πληροφορίες και η διαβεβαίωση που πήραμε λέει τα εξής: 
Τα λειτουργικά έξοδα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Δώρο Χριστουγέννων του 2011, ΣΥΝΟΛΟ 11.688,46 € έχει ολοκληρωθεί και είναι στο ΤΑΜΕΙΟ. Έχει ειδοποιηθεί το Εργ.Κέντρο και έχει ενημερωθεί από 1/6 ότι μόλις προσκομίσει την ασφαλιστική ενημερότητα θα παραλάβει το εγκεκριμένο ποσό (δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα).
Αυτά τα ολίγα για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους και τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, επιστρέφοντας τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στον συκοφάντη.
Όσον αφορά στις καθυστερήσεις και στα προβλήματα που προκύπτουν από την κατάργηση του ΟΕΕ και την ένταξή του στον ΟΑΕΔ είναι καθημερινές οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις της ΓΣΕΕ, όπως και η διεκδίκηση για την ίδρυση του νέου φορέα, το οποίο αποτελεί κυρίαρχο και πρωτεύον αίτημα και απαίτηση της ΓΣΕΕ και αυτό θα τεθεί άμεσα και στην νέα Κυβέρνηση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΠΗΓΗ:www.gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου