Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΕΛΕΤΑΕΝ: εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου



Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 ολόκληρος ο πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου.
Υπό την ομπρέλα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA) διοργανώνονται σε περισσότερες από 75 χώρες στον κόσμο δράσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού, καθώς και διαγωνισμοί με βασικό μήνυμα την προώθηση και προβολή της καθαρής ενέργειας από τον άνεμο ( http://www.globalwindday.org/ )
Στην Ελλάδα, οι εκδηλώσεις είναι μια γιορτή που υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με σκοπό να τους ξεναγήσει στη δύναμη ανάπτυξης της αιολικής ενέργειας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΕΤΑΕΝ δήλωσε:
«Μέσα στο καταθλιπτικό περιβάλλον της πολλαπλής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, η ενεργός και ισότιμη συμμετοχή της ΕΛΕΤΑΕΝ στις παγκόσμιες εκδηλώσεις αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα.
Αποτελεί έκφραση της προσπάθειας να διεκδικήσει η Ελλάδα τη θέση που αξίζει στη διεθνή σκηνή, χωρίς να μένει στο περιθώριο, προβάλλοντας διαρκώς την παρουσία και την προσφορά της. Όλοι -φορείς και πολίτες – οφείλουμε να σηκώσουμε ψηλά την Ελλάδα, ο καθένας στο διεθνές περιβάλλον όπου κινείται και δραστηριοποιείται».
Φέτος, η ΕΛΕΤΑΕΝ υπεύθυνη για την Ελληνική Ημέρα του Ανέμου διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μία σειρά από δρώμενα και διαγωνισμούς ( http://www.eletaen.gr/drupal/content/30 ), μεταξύ των οποίων το κλασικό πλέον τουρνουά ποδοσφαίρου 5×5 (http://www.eletaen.gr/drupal/windcup/2012 )
Οι εκδηλώσεις στην Ελλάδα κορυφώνονται την εβδομάδα του ανέμου................ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου