Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τα επόμενα βήματα στις αποκρατικοποιήσεις


Σε εννέα κινήσεις θα εστιαστεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων κατά το β΄ τρίμηνο εφέτος, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Πρόκειται για την αξιοποίηση 28 κτηρίων, τη διάθεση του 35% των ΕΛΠΕ, του 29% του ΟΠΑΠ και του 74% της ΕΥΑΘ, την πώληση της ΛΑΡΚΟ, την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και λιμανιών και μαρινών, καθώς και την πώληση του 61% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και του 90% των μετοχών των ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα, επίσης, με την έκθεση του Ταμείου, πρέπει να ολοκληρωθεί και η πρόσληψη συμβούλων για έξι από τα έργα του 2012 και του 2013. Σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία πρόσληψης συμβούλων βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφής από τον υπουργό Οικονομικών, ενώ στις υπόλοιπες τέσσερις περιπτώσεις (που αφορούν σε έργα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΛΒΟ) η διαδικασία είναι στη φάση προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.
Εξάλλου, το ΤΑΙΠΕΔ προσέλαβε, με σύμβαση ενός έτους, την εταιρία Hill+Knowlton Strategies, ως εκπρόσωπο επικοινωνίας με το εξωτερικό, καθώς και την MRB, με στόχο τη διενέργεια πανελλαδικών δημοσκοπήσεων σχετικά με τη γνώμη των πολιτών για τις αποκρατικοποιήσεις 
ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου