Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» η διαδικασία ελέγχου δειγμάτων καυσίμων


Τη διενέργεια ποινικής έρευνας ώστε να διαπιστωθεί αν κατά την διαδικασία ελέγχων δειγμάτων καυσίμων από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Χημείου υφίστανται έκνομες μέθοδοι, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης.
Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά από καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, σύμφωνα με την οποία στην Δ΄ Διεύθυνση Πειραιά του Γενικού Χημείου γίνονται παράνομες ενέργειες και παρεμβάσεις λαθρεμπόρων καυσίμων με στόχο είτε την αλλοίωση των δειγμάτων είτε την καθυστέρηση των αναλύσεων. Οι πρατηριούχοι καταγγέλλουν ότι αποτέλεσμα αυτών είναι να ανθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων.
Με αφορμή την καταγγελία, ο κ. Πεπόνης ζητεί με έγγραφο του προς τους αρμοδίους του Γενικού Χημείου να του γνωστοποιήσουν ποια είναι τα δείγματα καυσίμων που εκκρεμούν για ανάλυση και να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο παραλαβής τους. Ζητεί επίσης να ενημερωθεί για όλα τα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου η όλη διαδικασία να διασφαλίζεται έναντι ενδεχόμενων λαθροχειριών στα επίμαχα δείγματα.
Στην εισαγγελική εντολή για την διερεύνηση της υπόθεσης επισυνάπτεται σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στο οποίο αναφέρεται ότι οι καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων για τα δείγματα καυσίμων φθάνουν ως και τους έξι μήνες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου