Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Η Bunge, η Chevron εξαγοράζουν την Αργεντινή Chacraservicios για να καλύψουν τη ζήτηση ντίζελ από ανανεώσιμες πηγές

 





Ο έμπορος σιτηρών Bunge και η μεγάλη εταιρεία πετρελαίου Chevron δήλωσαν την Τετάρτη ότι εξαγόρασαν την εταιρεία γεωργικών προϊόντων Chacraservicios με έδρα την Αργεντινή, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να επεκτείνουν..

το αποτύπωμά τους από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το Chacraservicios, το οποίο επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της Camelina sativa, μιας καλλιέργειας με υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι, θα συμβάλει στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού της Bunge και της Chevron προσθέτοντας μια νέα πηγή πετρελαίου για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ανανεώσιμες πρώτες ύλες με χαμηλότερη περιεκτικότητα άνθρακα, ανέφεραν οι εταιρείες.


Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν έγιναν γνωστές.

Το ανανεώσιμο ντίζελ εκπέμπει λιγότερες εκπομπές κατά περίπου 4,2% για διοξείδιο του άνθρακα από τον ίδιο όγκο κανονικού ντίζελ, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, σε σύγκριση με το βιοντίζελ και το κανονικό ντίζελ. Αυτό το καθιστά ελκυστικό για τις εταιρείες logistics και άλλες εταιρείες που επιδιώκουν να μειώσουν τα επίπεδα ρύπανσης της αλυσίδας εφοδιασμού τους.

Η επέκταση της παραγωγής ντίζελ από ανανεώσιμες πηγές εξαρτάται από την αύξηση της προσφοράς ελαίων που παράγονται από καλλιέργειες. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ μείωσε την Παρασκευή την εκτίμησή του για το πόσα στρέμματα σόγιας, μια βασική πηγή φυτικού ελαίου, είχαν φυτευτεί.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Bunge συνήψε συνεργασίες με τη Chevron για τη σύνθλιψη ελαιούχων σπόρων για ανανεώσιμες πηγές ντίζελ και με τη σποροβιομηχανία Corteva για την προσαρμογή των καλλιεργειών για πρώτες ύλες βιοκαυσίμων.

Η Bunge, ο μεγαλύτερος θραυστήρας ελαιούχων σπόρων στον κόσμο, συμφώνησε τον περασμένο μήνα να εξαγοράσει τη Viterra σε μια συμφωνία που θα τη βοηθούσε να εξασφαλίσει μεγαλύτερο ρόλο στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία ντίζελ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου