Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται στην κορυφή του διαγράμματος στην παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου

 





Ακόμη και με το  μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας να αυξάνεται  συνεχώς τα τελευταία χρόνια,  το πετρέλαιο  παραμένει η σημαντικότερη..

πηγή ενέργειας στον κόσμο  όσον αφορά τις μεταφορές και τη θέρμανση.

Όπως αναφέρει ο Florian Zandt της Statista , σύμφωνα με  ανάλυση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας  (IEA), το 29% του παγκόσμιου ενεργειακού εφοδιασμού το 2020 προήλθε από πετρέλαιο.

Όπως δείχνει ο Zandt παρακάτω, με βάση τη  Στατιστική Ανασκόπηση του Ινστιτούτου Ενέργειας της Παγκόσμιας Ενέργειας 2023 ,  δύο χώρες ήταν ιδιαίτερα βαρείς καταναλωτές πετρελαίου το 2022.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατανάλωναν 19 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα , ακολουθούμενες από τον πιο σκληρό οικονομικό και πολιτικό ανταγωνιστή τους, τη  Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, με 14 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως  τον περασμένο χρόνο.











Θα βρείτε περισσότερα infographics στο  Statista


Η χρήση άλλων χωρών είναι ωχριά σε σύγκριση με τις δύο υπερδυνάμεις:  Οι υπόλοιποι από τους 8 κορυφαίους καταναλωτές συνολικά ανήλθαν μόνο στα δύο τρίτα της ποσότητας που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Εξετάζοντας την αλλαγή στην  κατανάλωση λαδιού μεταξύ 2012 και 2022 , η εικόνα αλλάζει σημαντικά.

Η χρήση πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε μόνο κατά περίπου εννέα τοις εκατό, με  την Κίνα και την Ινδία να αναδεικνύονται πρωτοπόροι στην ανάπτυξη με αύξηση κατανάλωσης 42 και 41 τοις εκατό , αντίστοιχα.

Συνολικά,  τέσσερις από τις πέντε  χώρες BRICS  περιλαμβάνονται στις 8 κορυφαίες  χώρες που καταναλώνουν πετρέλαιο και τρεις στις τέσσερις έχουν δείξει σημαντική αύξηση της όρεξης για ορυκτά καύσιμα την τελευταία δεκαετία.



Από Zerohedge.com

Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου