Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Η Petrobras της Βραζιλίας προωθεί σχέδιο διύλισης καθώς οι εισαγωγές ρωσικού ντίζελ αυξάνονται

  





Η βραζιλιάνικη κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrobras θα διπλασιάσει τη στρατηγική της για μεγιστοποίηση των καυσίμων κινητήρα από τα τοπικά της διυλιστήρια, ακόμη και όταν ενισχύει τις εισαγωγές φθηνού ρωσικού ντίζελ, ανέφερε το..

ανώτατο στέλεχος της εταιρείας στο Reuters τη Δευτέρα.

Τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου Jean Paul Prates ακολουθούν τα στοιχεία του Ιουνίου που δείχνουν ότι οι ξένες αγορές ντίζελ της Βραζιλίας αυξήθηκαν απότομα τον μήνα.

Οι συνολικές εισαγωγές ντίζελ της Βραζιλίας αυξήθηκαν σχεδόν κατά 13% τον Ιούνιο φτάνοντας τα 1,08 δισεκατομμύρια λίτρα, με τους Ρώσους προμηθευτές να παρέχουν το 64%. Τους προηγούμενους μήνες, το μερίδιό τους στις συνολικές εισαγωγές δεν έφτασε ποτέ το μισό του συνόλου, σύμφωνα με στοιχεία της Argus.

«Το ρωσικό ντίζελ μπαίνει, είναι εδώ για όποιον το θέλει», είπε ο Prates σε συνέντευξή του τη Δευτέρα.

«Αν είναι φθηνό, είναι καλό και για τη Βραζιλία».

Οι προμήθειες ντίζελ της Ρωσίας πωλήθηκαν με έκπτωση σε μεγάλο βαθμό λόγω των οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα πλούσια δημοκρατικά έθνη σε ραφιναρισμένα προϊόντα που παράγονται στη χώρα ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Prates τόνισε ότι ενώ οι φθηνότερες προμήθειες ντίζελ είναι ελκυστικές, το εισαγόμενο καύσιμο κινητήρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την τοπική παραγωγή.

Περιέγραψε τις τρέχουσες αγορές ρωσικού ντίζελ ως «περιστασιακές».

Η Petrobras αποκομίζει θετικά αποτελέσματα από τη μέγιστη χρήση των διυλιστηρίων της, τόνισε επίσης.

Η εταιρεία πετρελαίου αύξησε το συνολικό ποσοστό χρησιμοποίησης των διυλιστηρίων της το δεύτερο τρίμηνο στο 93%, το υψηλότερο επίπεδό τους από το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Petrobras.

«Δεν έχει νόημα να αφήνουμε ένα διυλιστήριο στη μισή χωρητικότητα για να δημιουργηθεί χώρος για τους ανταγωνιστές», πρόσθεσε ο Prates.


(Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου