Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Νέα φωτιά ξέσπασε στο διυλιστήριο Calcasieu




 Φωτιά ξέσπασε στην Calcasieu Refining Company στη Λουιζιάνα, ενώ τα συνεργεία εργάζονταν για την αποσυναρμολόγηση μιας παλιάς δεξαμενής που είχε προηγουμένως πάρει φωτιά. Το περιστατικό συνέβη καθώς γίνονταν επισκευές και λίγο υγρό είχε..

παραμείνει στη δεξαμενή. Η φωτιά, που προκάλεσε σημαντική ποσότητα καπνού, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και ελήφθησαν προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των κοντινών ατόμων. Εκδόθηκε διαταγή καταφυγίου σε ακτίνα ενός μιλίου, αλλά άρθηκε μέσα σε μισή ώρα. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και σε αντίθεση με την προηγούμενη πυρκαγιά, δεν χρειάστηκαν εκκενώσεις.

Σύμφωνα με τον Adam Judice, τον ελεγκτή του Calcasieu Refinery, υπάρχει πιθανότητα νέας πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες καθώς η δεξαμενή συνεχίζει να διαλύεται. Επί τόπου βρίσκονται πυροσβεστικά συνεργεία εξοπλισμένα με αφροφόρα για την γρήγορη κατάσβεση τυχόν πυρκαγιών. Ο Δικαστής τόνισε την ανάγκη ετοιμότητας και δήλωσε ότι οι ομάδες θα παραμείνουν μέχρι να αποστρατευτεί πλήρως το τανκ. Για να παραμείνουν ενημερωμένοι σχετικά με τις παραγγελίες καταφυγίου, οι άνθρωποι ενθαρρύνθηκαν να εγγραφούν στο σύστημα συναγερμού έκτακτης ανάγκης του Calcashout.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου