Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Η Γερμανία ξεκινά έρευνα της ΕΕ για τα κινεζικά βιοκαύσιμα





  Η Γερμανία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει τη ροή φερόμενων ως απατηλών βιοκαυσίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Περιβάλλοντος, εντείνοντας τον έλεγχο του εμπορίου καυσίμων που έχει ..

συγκλονίσει τη βιομηχανία.

Τα κίνητρα της ΕΕ για παραγωγή βιοντίζελ από χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια και λίπος για την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι εταιρείες στην Ασία αναμειγνύουν βιοκαύσιμα με φθηνότερα λάδια και τα εξάγουν στην Ευρώπη.

Η Γερμανία «ζήτησε από την Επιτροπή να προβεί σε αξιολόγηση για να καθορίσει εάν πληρούνται τα κριτήρια βιωσιμότητας και οι απαιτήσεις για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου για τα καύσιμα προέλευσης Κίνας», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε σε email στο Reuters ότι ένα κράτος μέλος που δεν κατονομάζεται παρέπεμψε εισαγωγές από την Κίνα που ενδεχομένως είχαν λανθασμένα χαρακτηριστεί ως βιοκαύσιμα.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Επιτροπή στοχεύει να εντείνει την εποπτεία της στο εμπόριο, με μια βάση δεδομένων με τις αλυσίδες εφοδιασμού που θα είναι σε λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους, και θα εξετάσει εάν οι εισαγωγές καυσίμων πληρούν τις προϋποθέσεις για πιστώσεις εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Οι ταξινομήσεις της ΕΕ πληρούν τις προϋποθέσεις για τα πιο προηγμένα βιοκαύσιμα για πιστοποιητικά εκπομπών πολύτιμων αερίων θερμοκηπίου (GHG) που αγοράζονται και διακινούνται από φορείς του κλάδου σε εθνικό επίπεδο.

Η Γερμανία, ο κορυφαίος καταναλωτής ενέργειας και εισαγωγέας βιοκαυσίμων της ΕΕ, είναι η πιο πολύτιμη αγορά στο μπλοκ για τα πιστοποιητικά.

«Η Επιτροπή πρέπει να εξετάσει εάν πληρούνται τα κριτήρια βιωσιμότητας και εξοικονόμησης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», είπε ο εκπρόσωπος της ΕΕ, προσθέτοντας ότι οι ισχυρισμοί διερευνώνται.

Ο κορυφαίος ευρωπαϊκός οργανισμός βιοκαυσίμων προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι μια πλημμύρα δυνητικά «αμφίβολων» εισαγωγών βιοντίζελ στην Ευρώπη από την Κίνα θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση της βιομηχανίας βιοκαυσίμων της ΕΕ.

Οι Ευρωπαίοι παραγωγοί και έμποροι, που είχαν επισημάνει τις ανησυχίες τους για την έλλειψη εποπτείας στις κινεζικές εισαγωγές, ήταν προσεκτικά αισιόδοξοι για την απόφαση.

"Είναι σαφές ότι η (γερμανική) κυβέρνηση κινείται - όλοι είναι πολύ προσδοκίες", δήλωσε μια ανώτερη πηγή του κλάδου, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος.


(Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου