Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Η Trafigura αυξάνει το ποσοστό του ιταλικού διυλιστηρίου Saras στο 12,5%

 




Ο παγκόσμιος έμπορος εμπορευμάτων Trafigura αύξησε το μερίδιό του στο ιταλικό διυλιστήριο Saras στο 12,46% από 5,23%, δήλωσαν οι εταιρείες την Παρασκευή, ενισχύοντας τη θέση της Trafigura στις ροές πετρελαίου στη Μεσόγειο.

Η κίνηση έρχεται μια εβδομάδα αφότου..

η ρωσική Lukoil ολοκλήρωσε την πώληση του μεγάλου διυλιστηρίου της στη Σικελία, ISAB, σε μια εταιρεία που υποστηρίζεται από το Ισραήλ, με τη σειρά της που υποστηρίζεται από την Trafigura για προμήθειες πετρελαίου.

Η Saras, που ελέγχεται από την οικογένεια Μοράτι, λειτουργεί το διυλιστήριο Sarroch 300.000 βαρελιών την ημέρα στη Σαρδηνία, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια στην περιοχή.

«Αυτό αντικατοπτρίζει την άποψή μας για τη στρατηγική αξία αυτού του περιουσιακού στοιχείου, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αποτελεσματικά διυλιστήρια πετρελαίου της Ευρώπης, και τη θέση μας ως εμπορικού προμηθευτή και απολήπτη από τη λειτουργία», ανέφερε η Trafigura σε δήλωση.

Η Trafigura, με έδρα τη Γενεύη, αγόρασε για πρώτη φορά μετοχές της Saras μέσω της Urion Holdings το 2020, όταν ο κλάδος διύλισης είχε κατακλυστεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Η Trafigura έχει μόνο μικρή παρουσία στις εργασίες διύλισης, προτιμώντας πιο ευέλικτες μακροπρόθεσμες συμφωνίες προμήθειας αργού ή απορρόφησης καυσίμων. Έχει αποκλειστική συμφωνία με την Prax για την προμήθεια του βρετανικού διυλιστηρίου Lindsey και εκμεταλλεύεται ένα μικρό διυλιστήριο μέσω της θυγατρικής Puma Energy στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Νωρίτερα φέτος, η Trafigura ολοκλήρωσε την πώληση του έμμεσου μειοψηφικού της μεριδίου ενός ινδικού διυλιστηρίου, της Nayara, που ανήκει εν μέρει στη ρωσική Rosneft.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου