Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Η Hindustan Petroleum της Ινδίας σημειώνει το μεγαλύτερο άλμα στα τριμηνιαία κέρδη τα τελευταία 9 χρόνια

 





Η ινδική κρατική εταιρεία διύλισης πετρελαίου Hindustan Petroleum Corporation Ltd (HPCL) δήλωσε ότι σημείωσε τα μεγαλύτερα τριμηνιαία κέρδη της εδώ και εννέα χρόνια, βοηθούμενη από την πτώση των τιμών του αργού και τα υψηλότερα..

περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων.

Τα καθαρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου εκτινάχθηκαν περίπου 80% στις 32,23 δισ. ρουπίες (394,1 δολ. δολ.) από 17,95 δισ. ρουπίες ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την κατάθεση του χρηματιστηρίου.

Οι πωλήσεις προϊόντων αυξήθηκαν σχεδόν 8,6% σε 1,14 τόνους ρουπίες, με τις εγχώριες πωλήσεις να αυξάνονται στα 10,92 MMt από 10,26 MMt ένα χρόνο νωρίτερα. 

Η επεξεργασία αργού πετρελαίου των ινδικών διυλιστηρίων παρέμεινε κοντά στα υψηλά όλων των εποχών τον Μάρτιο, ανταποκρινόμενη  στη σταθερή εποχική ζήτηση καθώς η κατανάλωση καυσίμου εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, λόγω της ισχυρής οικονομικής δραστηριότητας στον τρίτο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο. Η εταιρεία με έδρα τη Βομβάη είπε επίσης ότι το μέσο μικτό περιθώριο διύλισης - κέρδος από την παραγωγή διυλισμένων προϊόντων από ένα βαρέλι πετρελαίου - ήταν 14,01 δολάρια/βαρέλι για το τρίμηνο, σε σύγκριση με 12,44 δολάρια βαρέλι πριν από ένα χρόνο.  

Τον Μάρτιο, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο, θετικό για τις εταιρείες διύλισης που εισάγουν αργό πετρέλαιο ως πρώτη ύλη.  

Οι τιμές του αργού πετρελαίου Brent έχουν υποχωρήσει σχεδόν 49% από την κορύφωση του περασμένου έτους, συμβάλλοντας στην άνοδο των περιθωρίων μάρκετινγκ των εταιρειών πετρελαίου. Η HPCL στη δήλωσή της ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες για την ενεργειακή μετάβαση θα ενοποιηθούν στο πλαίσιο μιας νέας εταιρείας, προσθέτοντας ότι θα διερευνήσει επίσης τη χάραξη των λιπαντικών της.

Η εταιρεία είναι η πρώτη μεταξύ των κρατικών ομολόγων της, συμπεριλαμβανομένου του διυλιστηρίου Indian Oil Corp  και της εταιρείας μάρκετινγκ πετρελαίου Bharat Petroleum Corp, που αναφέρει τριμηνιαία αποτελέσματα.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου