Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Ένας εργάτης σκοτώνεται μετά από πυρκαγιά στο διυλιστήριο του Μαραθώνα στο Τέξας





Ένας εργαζόμενος της Marathon Petroleum πέθανε από τα τραύματα που υπέστη σε πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στο γιγαντιαίο διυλιστήριο Galveston Bay της εταιρείας στο..

Τέξας Σίτι του Τέξας, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 9:30 π.μ., ανέφερε η εταιρεία.

"Ένας υπάλληλος της Marathon πέθανε ως αποτέλεσμα της πυρκαγιάς σήμερα στο διυλιστήριο Galveston Bay της Marathon Petroleum", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Jamal Kheiry σε απάντηση μέσω email στο Reuters.

Η φωτιά έχει σβήσει και τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, είπε ο Χέιρι.

Δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα είπαν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε όταν οι εργάτες έκαναν τακτική συντήρηση και μια στεγανοποίηση απέτυχε στο Ultraformer 3 (UU-3) 75.000 βαρελιών την ημέρα (bpd).

Το UU-3 είναι ο μεγαλύτερος από τους δύο μεταρρυθμιστές στο διυλιστήριο 593.000 bpd, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ. Οι μεταρρυθμιστές μετατρέπουν τα υποπροϊόντα διύλισης σε συστατικά που αυξάνουν τα οκτάνια που προστίθενται στη βενζίνη.

«Αποκριτές έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στη σκηνή και όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργολάβοι λογοδοτούνται επί του παρόντος», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση, προσθέτοντας ότι η Marathon είχε κάνει όλες τις ρυθμιστικές ειδοποιήσεις.

Το Τμήμα Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Πόλης του Τέξας ανέφερε νωρίτερα στο Twitter ότι δεν χρειαζόταν παραγγελία για καταφύγιο.

Ένας συμβασιούχος εργαζόμενος πέθανε τον Μάρτιο μετά από ηλεκτροπληξία στο διυλιστήριο.

Το Texas City βρίσκεται 42 μίλια νοτιοανατολικά του Χιούστον.


 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου