Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Το κινεζικό διυλιστήριο ZPC συνάπτει στρατηγική συμφωνία μάρκετινγκ καυσίμων με τη Sinopec




Η ιδιωτικά ελεγχόμενη Zhejiang Petrochemical Corp (ZPC), διαχειριστής του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της Κίνας, δήλωσε την Πέμπτη ότι κατέληξε σε στρατηγική συμφωνία με τον κρατικό κολοσσό διύλισης Sinopec για την εγχώρια εμπορία των καυσίμων της.

Σύμφωνα με μια συμφωνία που επιτεύχθηκε νωρίτερα αυτή..

την εβδομάδα, η Sinopec θα διαχειρίζεται περισσότερο από το 60% των εγχώριων πωλήσεων εξευγενισμένων προϊόντων της ZPC, αξίας περίπου 8,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της στο WeChat.

Η Κίνα, που διαθέτει ήδη τη μεγαλύτερη ικανότητα διύλισης στον κόσμο , συνεχίζει να προσθέτει εργοστάσια επεξεργασίας, με την παραγωγή να ξεπερνά κατά πολύ την αύξηση της ζήτησης καυσίμων και τον ανταγωνισμό για τις αγορές οικιακών καυσίμων να γίνεται πιο έντονος.

«Με την αυξανόμενη νέα ικανότητα διύλισης στο σπίτι, η αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης διυλισμένων καυσίμων θα γίνεται όλο και πιο εμφανής», ανέφερε η ZPC στη δήλωση.

Η ZPC, που ελέγχεται από τον ιδιωτικό χημικό όμιλο Rongsheng Petrochemical Co Ltd, λειτουργεί ένα διυλιστήριο 800.000 βαρελιών την ημέρα στο ανατολικό λιμάνι Zhoushan.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Rongsheng Petrochemical συμφώνησε να πουλήσει το 10% της στον ενεργειακό γίγαντα της Μέσης Ανατολής Saudi Aramco για 3,6 δισ. δολάρια. Η συμφωνία περιελάμβανε συμφωνίες για την προμήθεια αργού πετρελαίου της Aramco σε δύο κινεζικά διυλιστήρια, αποθήκευση πετρελαίου για τους Σαουδάραβες στο Zhoushan και την προμήθεια πετροχημικών από το Rongsheng πίσω στη Σαουδική Αραβία σε διάστημα 20 ετών.


 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου