Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Η Ρωσία Ανακοίνωσε Ότι Μείωσε Κατά 700.000 Βαρέλια Ημερησίως την Παραγωγή Αργού





 Σύμφωνα, με το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας, η χώρα μείωσε τον Μάρτιο την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 700.000 βαρέλια ημερησίως, ξεπερνώντας τη σχετική της δέσμευση. Ωστόσο, η ανακοινωθείσα ποσότητα, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, δεν συμβαδίζει με τα στοιχεία που αφορούν τις θαλάσσιες εξαγωγές του Μαρτίου και τις ..

προμήθειες στα εγχώρια διυλιστήρια της χώρας

Ειδικότερα, τα στοιχεία του Bloomberg δείχνουν ότι η Ρωσία άντλησε περίπου 1,285 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου την ημέρα, ή πάνω από 9,4 εκατομμύρια βαρέλια. Παράλληλα, οι εξαγωγές του εμπορεύματος αυξήθηκαν σημαντικά, κατά 4,13 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Το γεγονός αυτό επιτείνει την αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο πετρέλαιο παράγει στην πραγματικότητα η Ρωσία.

Τον Φεβρουάριο, η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να μειώσει κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως την παραγωγή αργού πετρελαίου το Μάρτιο, σε απάντηση στις δυτικές κυρώσεις και τα πλαφόν στις ενεργειακές τιμές, λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία. Επίσης, μετά και την παράταση ισχύος της μείωσης μέχρι τον Ιούνιο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ ανακοίνωσε ότι οι περικοπές της παραγωγής θα συνεχιστούν έως το τέλος του έτους. 

Η μείωση της παραγωγής ήταν κατά 40% υψηλότερη, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας της Ρωσίας.

Οκτώ μέλη του OPEC, συμπεριλαμβανομένης της de facto ηγέτιδας του καρτέλ, Σαουδικής Αραβίας, συμφώνησαν να συμμετάσχουν στις εθελοντικές περικοπές από τον Μάιο, αυξάνοντας τις συνολικές μειώσεις σε περισσότερα από 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σε μια προσπάθεια σταθεροποίησης της παγκόσμιας αγοράς. 

Η αιφνιδιαστική απόφαση οδήγησε σε ράλι του πετρελαίου και εκτιμάται ότι στρώνει το έδαφος για να επιστρέψουν οι τιμές του αργού στα επίπεδα των 100 δολ. το βαρέλι.


Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου