Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Η εταιρεία γεωτρήσεων σχιστολιθικού αερίου Chesapeake αποφάσισε να επιβραδύνει τη δραστηριότητα γεώτρησης για το 2023.

 



Η Chesapeake Energy θα επιβραδύνει τις γεωτρήσεις για το 2023 εν μέσω μιας συνεχούς βουτιάς στις τιμές του φυσικού αερίου, με άλλους φορείς εκμετάλλευσης να ακολουθούν το παράδειγμά τους στο αμερικανικό σχιστολιθικό τμήμα. Την Τετάρτη, η Chesapeake είπε ότι θα αποσύρει τρεις εξέδρες φέτος, συμπεριλαμβανομένων..

δύο στον σχιστόλιθο Haynesville και μία στον σχιστόλιθο Marcellus. Το Reuters επικαλέστηκε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chesapeake, Nick Dell'Ossa, να λέει ότι είναι «συνετό» αυτή τη στιγμή να «αποσύρουμε το κεφάλαιο» και προειδοποιώντας ότι και άλλοι φαίνεται να έχουν το ίδιο μυαλό στη Λουιζιάνα και στο ανατολικό Τέξας. "Κερδίζουμε χρήματα από το κεφάλαιο που επενδύουμε, αλλά τα περιθώρια δεν είναι σχεδόν σε βάση πλήρους κύκλου όπως ήταν ιστορικά", πρόσθεσε,  ανέφερε το Reuters. Για την Chesapeake, η ανακοίνωση ότι θα περικόψει τις εξέδρες φυσικού αερίου έρχεται καθώς η εταιρεία συμφωνεί να πουλήσει τα πετρελαϊκά περιουσιακά της στοιχεία στο Νότιο Τέξας στην INEOS για  1,4 δισεκατομμύρια δολάρια . 

Την Τρίτη , η τιμή αναφοράς του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ υποχώρησε έως και 10% στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Σεπτέμβριο του 2020, εν μέσω χαμηλότερης ζήτησης που προκλήθηκε από τις ηπιότερες χειμερινές καιρικές συνθήκες. 

Μετά την πτώση της Τρίτης, η  τιμή του φυσικού αερίου  στο Henry Hub έπεσε στο χαμηλό των 2,043 δολαρίων ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu) νωρίς την Τετάρτη, προτού εξισορροπήσει ορισμένες από αυτές τις πρόσθετες απώλειες αργότερα μέσα στην ημέρα. Στις 10:53 π.μ. EST την Τετάρτη, οι τιμές του Henry Hub διαπραγματεύονταν αυξημένες κατά 5,74% στις 2,192 μονάδες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να αντισταθμίσει τη μείωση των τιμών σχεδόν κατά 50% από το περασμένο καλοκαίρι. 

Η υπερπροσφορά οδηγεί τώρα σε χαμηλότερες τιμές και κορυφαίους φορείς όπως η Chesapeake αποσύρουν τις εξέδρες. Τον Φεβρουάριο, η Comstock Resources Inc, εταιρεία εκμετάλλευσης στο Haynesville Shale, δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει δύο από τις εννέα εξέδρες φυσικού αερίου στην περιοχή, επικαλούμενη τη βουτιά στις τιμές του φυσικού αερίου. «Το 2023, θα συνεχίσουμε να κοροϊδεύουμε και να οριοθετούμε το δυτικό παιχνίδι μας στο Haynesville με ένα πρόγραμμα δύο γεωτρήσεων το 2023 και διαχειριζόμαστε τη δραστηριότητά μας γεώτρησης σε επίπεδα για να ανταποκριθούμε με σύνεση στο περιβάλλον χαμηλότερης τιμής του φυσικού αερίου που είχαμε μέχρι στιγμής φέτος. »,  δήλωσε ο CEO Jay Allison  κατά τη διάρκεια μιας κλήσης για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου. 


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου