Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Η ExxonMobil κατέληξε σε συμφωνία με την Bangchak Corporation για την πώληση των συμμετοχών της στην Esso Thailand

 





Η ExxonMobil κατέληξε σε συμφωνία με την Bangchak Corporation για την πώληση των συμμετοχών της στην Esso Thailand, η οποία περιλαμβάνει το διυλιστήριο Sriracha, επιλεγμένα τερματικά διανομής και ένα δίκτυο σταθμών λιανικής με το σήμα Esso, τηρώντας τη δέσμευσή της για ενίσχυση της αξίας και της συνολικής..

ανταγωνιστικότητας. Η συναλλαγή θα εκτελεστεί από τη θυγατρική της ExxonMobil, ExxonMobil Asia Holdings Pte. Ltd, η οποία κατέχει ποσοστό 65,99% στην Esso Thailand.

. Η πώληση περιλαμβάνει ενδιαφέρον για το διυλιστήριο Sriracha και το δίκτυο πρατηρίων λιανικής με το σήμα της Esso στην Ταϊλάνδη  

Η ExxonMobil θα συνεχίσει να προμηθεύει τελικά λιπαντικά και χημικά προϊόντα στην Ταϊλάνδη 

ExxonMobil Bangkok Global Business Center, οι δραστηριότητες εξερεύνησης και παραγωγής δεν επηρεάζονται

«Καθώς εκτελούμε τη στρατηγική μας, η ExxonMobil εστιάζει τις επενδύσεις της σε παγκόσμιες εγκαταστάσεις παραγωγής για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα χαμηλότερων εκπομπών και προϊόντα υψηλής απόδοσης, ενώ εκχωρεί περιουσιακά στοιχεία όπου άλλοι βλέπουν τη δυνατότητα για μεγαλύτερη αξία», δήλωσε η Karen McKee, πρόεδρος. της ExxonMobil Product Solutions. «Εκτιμούμε το ταλέντο και την αποφασιστικότητα των συναδέλφων μας στην Ταϊλάνδη που παρέχουν με ασφάλεια αξιόπιστη προμήθεια προϊόντων στις αγορές της Ταϊλάνδης και του Greater Mekong για περισσότερα από 125 χρόνια και τους ευχαριστούμε για την αφοσιωμένη εξυπηρέτησή τους». 

Η ExxonMobil θα συνεχίσει να προμηθεύει την αγορά της Ταϊλάνδης με επώνυμα τελικά λιπαντικά και χημικά προϊόντα μέσω μιας νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί. Οι ανοδικές δραστηριότητες της ExxonMobil μέσω της θυγατρικής της ExxonMobil Exploration and Production Khorat Inc. και του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Κέντρου της Μπανγκόκ της ExxonMobil, το οποίο απασχολεί περίπου 2.000 άτομα, δεν θα επηρεαστούν.  

Η ExxonMobil παραμένει επικεντρωμένη στις ασφαλείς και αξιόπιστες λειτουργίες και στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι των πελατών και των σχετικών κρατικών υπηρεσιών και ρυθμιστικών αρχών.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023, με την επιφύλαξη τυπικών όρων και ισχυουσών νομικών απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου