Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Η Βενεζουέλα επανεκκινεί την καταλυτική πυρόλυση του μεγαλύτερου διυλιστηρίου μετά από οκτώ εβδομάδες




Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA επανεκκίνησε την Παρασκευή τη ρευστή καταλυτική πυρόλυση (FCC) του διυλιστηρίου Amuay 645.000 bpd , του μεγαλύτερου της χώρας, μετά από μια διακοπή που..

διέκοψε τη λειτουργία για οκτώ εβδομάδες, δήλωσαν τρεις πηγές από τις εγκαταστάσεις.

Οι διακοπές και η απρογραμμάτιστη συντήρηση διακόπτουν συχνά τις εργασίες στο γερασμένο δίκτυο διύλισης 1,3 MM-bpd της PDVSA , οδηγώντας σε σπανιότητα καυσίμου, ιδιαίτερα βενζίνης και ντίζελ.

Η FCC της Amuay είναι απαραίτητη για την παραγωγή αρκετής βενζίνης για την κάλυψη της ζήτησης της χώρας. Η PDVSA τις τελευταίες εβδομάδες είχε καταφύγει στην καταλυτική πυρόλυση του γειτονικού  διυλιστηρίου Cardon , η οποία μπορεί να επεξεργαστεί μόνο έως και 45.000 bpd, για μερική αντιστάθμιση της απώλειας βασικών επιχειρησιακών μονάδων στο Amuay.

Η FCC 108.000 bpd της Amuay ήταν εκτός λειτουργίας από τις αρχές Δεκεμβρίου λόγω δυσλειτουργίας του εξοπλισμού. Η μονάδα επεξεργάζεται επί του παρόντος περίπου 67.000 bpd, είπε μία από τις πηγές.

Το Amuay και το Cardon αποτελούν μέρος του μεγαλύτερου συγκροτήματος διύλισης της PDVSA , του Κέντρου Paraguana 955.000 bpd.


 (Reuters) 

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου