Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Νορβηγία: Αγνωστα drones πετούν κοντά σε πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου




 Η Αρχή Ασφάλειας Πετρελαίου (PSA) της Νορβηγίας κάλεσε τη Δευτέρα τις πετρελαϊκές εταιρείες να είναι πιο προσεκτικές όσον αφορά τα μη αναγνωρισμένα drones που έχουν παρατηρηθεί να πετούν κοντά σε υπεράκτιες πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου, προειδοποιώντας ότι..

θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο ατυχημάτων ή σκόπιμων επιθέσεων.

Η προειδοποίηση ήρθε αφότου, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, Equinor δήλωσε πρόσφατα, ότι είχε ενημερώσει τις αρχές για θεάσεις drones άγνωστης προέλευσης που πετούσαν κοντά σε ορισμένες από τις πλατφόρμες της, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο PSA δήλωσε ότι τα άγνωστης ταυτότητας μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποτελούν κίνδυνο για τα ελικόπτερα που μεταφέρουν εργαζόμενους, θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή ανάφλεξης σε περιοχές με κίνδυνο έκρηξης ή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για σκόπιμες επιθέσεις.

Η εφημερίδα Stavanger Aftenblad ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι αγνώστου ταυτότητας drones είχαν παρατηρηθεί τουλάχιστον σε έξι εγκαταστάσεις της Equinor, συμπεριλαμβανομένης της γιγαντιαίας πετρελαιοπηγής Johan Sverdrup.

Την περασμένη Τρίτη, ένα ακόμα παρατηρήθηκε σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την πλατφόρμα Heidrun της Equinor στη Βόρεια Θάλασσα, παραβιάζοντας την περίμετρο ασφαλείας των 500 μέτρων, ανέφερε η εφημερίδα.


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου