Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Η επέκταση του διυλιστηρίου Clean Fuel θα μειώσει την ενεργειακή εξάρτηση της Ταϊλάνδης

 






Οι συνεχιζόμενες εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης της Thailoil στο εργοστάσιό της στο Laemchabang (επαρχία Τσονμπούρι, περίπου 125 χιλιόμετρα από την Μπανγκόκ) θα επιτρέψουν στην κρατική εταιρεία πετρελαίου να αυξήσει την ικανότητα επεξεργασίας αργού πετρελαίου από 275.000 bpd σε περίπου 400.000 bpd μετά την ολοκλήρωσή της το 2020.

Αυτά τα έργα επέκτασης απαίτησαν εκτιμώμενη επένδυση 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από..

την έγκριση του έργου το 2018, για την αναβάθμιση από μια μονάδα επεξεργασίας ελαφρού αργού ώστε να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια μονάδα απόσταξης αργού (CDU), μια μονάδα παραγωγής υδρογόνου και μια μονάδα ανάκτησης ενέργειας ( ERU). Αυτή η τελευταία μονάδα θα παράγει έως και 250 MW ηλεκτρικής ενέργειας και 175 τόνους ατμού την ώρα, που θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του υπόλοιπου εργοστασίου.

Μέρος των εργασιών επέκτασης του εργοστασίου, γνωστό και ως Clean Fuel Project, περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων προσυναρμολογημένων μονάδων rack (PAR). Η STP&I, μια δημόσια εταιρεία που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή μεταλλικών κατασκευών, αναζήτησε τη συνεργασία της Sarens για την ανύψωση και τη συναρμολόγηση διαφόρων μονάδων PAR μεταξύ 104 και 392 τόνων στις νέες εγκαταστάσεις της Thailoil.

Για αυτή τη λειτουργία, η Sarens επέλεξε τον γερανό Terex-Demag CC6800, ένα μοντέλο ερπυστριοφόρου γερανού με μέγιστη χωρητικότητα 1250 τόνων, ο οποίος έπρεπε να προσαρμοστεί με την κατασκευή μιας διάταξης ράβδου διασποράς πολλαπλών ωτίδων για να εξασφαλίσει ασφαλείς εργασίες ανύψωσης για τα δύο βαρύτερα. μονάδες 380,7 και 391,9 τόνων. Και οι δύο μονάδες είχαν διαφορετικά σημεία ωτίδας, τα οποία έπρεπε να στερεωθούν στον γερανό για να αποφευχθεί η ανεπιθύμητη κίνηση ή αποκόλληση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Μόλις λειτουργήσει το 2023, αυτό το εργοστάσιο θα επιτρέψει στην Ταϊλάνδη να γίνει σημαντικός κόμβος επεξεργασίας αργού πετρελαίου στην Ασία, βελτιώνοντας την ποιότητα των καυσίμων που καταναλώνονται στη χώρα, αυξάνοντας την ενεργειακή ανεξαρτησία από τρίτες χώρες, ενώ θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των φορτηγών πλοίων που μεταφέρουν επεξεργασμένο αργό πετρέλαιο από αυτές τις χώρες στην Ταϊλάνδη.

Η Sarens διαθέτει περισσότερα από 60 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στην ανάπτυξη και εγκατάσταση στρατηγικά σημαντικών έργων. Στον ενεργειακό τομέα, η Sarens συμμετείχε άμεσα στην

επέκταση του εργοστασίου S-Oil στο Ulsan της Νότιας Κορέας, στην κατασκευή του διυλιστηρίου Petroperu στην Talara (Περού) και στο διυλιστήριο Skikda στην Αλγερία.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου