Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Η PetroChina ξεκινά την επέκταση του διυλιστηρίου 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

 


(Reuters) - Η PetroChina ξεκίνησε ένα πρόγραμμα 4,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση ενός θυγατρικού διυλιστηρίου στη νότια Κίνα σε ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα πετροχημικών, ανέφεραν την Πέμπτη τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το δεύτερο μεγαλύτερο..

κρατικό διυλιστήριο της Κίνας αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη την ικανότητα διύλισης αργού πετρελαίου στο εργοστάσιο πετροχημικών Guangxi προσθέτοντας 14 μεγάλες πετροχημικές μονάδες, σύμφωνα με αναφορές της κρατικής τηλεόρασης και της China Chemical News.

Το πρόγραμμα είναι μέρος του σχεδίου της PetroChina να επεκταθεί στα πετροχημικά και να μειώσει την παραγωγή διυλισμένων καυσίμων, σύμφωνα με την ευρεία τάση της βιομηχανίας να καλύψει ένα κενό προσφοράς πετροχημικών προϊόντων υψηλής ποιότητας

Το διυλιστήριο Guangxi, που εδρεύει στην πόλη Qinzhou, έχει ικανότητα διύλισης αργού πετρελαίου 200.000 βαρελιών την ημέρα (bpd).

Στο πλαίσιο της επένδυσης, η PetroChina θα προσθέσει εγκαταστάσεις συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 2,76 MMt, συμπεριλαμβανομένης μιας μονάδας αιθυλενίου 1,2 MMtpy, μιας μονάδας υδρογονοπυρόλυσης βενζίνης 550.000 tpy και μιας μονάδας αρωματικών 350.000 tpy.

Μετά την επέκταση, η οποία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2025, η παραγωγή βενζίνης και ντίζελ του εργοστασίου θα μειωθεί, ανέφερε η China Chemical News.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου