Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ ενισχύουν τις εισαγωγές αργού δυτικού αφρικανικού πετρελαίου φιλικού προς τη βενζίνη




(Reuters) - Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ το περασμένο τρίμηνο εισήγαγαν πετρέλαιο Δυτικής Αφρικής με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν τριών ετών, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων, αγοράζοντας αργό πετρέλαιο φιλικό προς τη βενζίνη καθώς ενίσχυσαν την παραγωγή καυσίμου κινητήρα για να καλύψουν τη ζήτηση για το..

καλοκαίρι.

Οι εισαγωγές από χώρες της Δυτικής Αφρικής, κυρίως από τις δραστηριότητες στην Ανατολική Ακτή των PBF Energy, Phillips 66 και Monroe Energy, ήταν τουλάχιστον 11,6 MM βαρέλια το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αμερικανικά τελωνεία και τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων στο Refinitiv Eikon, τα υψηλότερα από το τρίτο τρίμηνο. του 2019.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν ακόμη και όταν οι τιμές του αργού πετρελαίου Qua Iboe και Yoho της Νιγηρίας άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ. Το Qua Iboe είχε κατά μέσο όρο premium 4,20 $ σε σχέση με το παλιό Brent το τρίμηνο.

Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί. Η κατανάλωση τελικής βενζίνης κινητήρα έφτασε τα 9,4 MM βαρέλια την ημέρα, η υψηλότερη από τα τέλη του 2021, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ. Οι τιμές του φυσικού αερίου της Ανατολικής Ακτής ήταν $4,50 έως $5 ανά γαλόνι.

Οι εισαγωγές από τη Δυτική Αφρική αυξήθηκαν τον Μάιο με βαρέλια 5,2 MM να εκκενώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπερδιπλασιάζοντας από τον Απρίλιο. Το ελαφρύ πετρέλαιο, όπως αυτό της Δυτικής Αφρικής, παράγει συνήθως μεγαλύτερο ποσοστό βενζίνης από το βαρύ πετρέλαιο.

"Ορισμένα διυλιστήρια αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερο ελαφρύ γλυκό αντί για ρωσικό ξινό", δήλωσε ένας πωλητής αργού πετρελαίου της Δυτικής Αφρικής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν τον Μάρτιο τις εισαγωγές ρωσικού αργού και διυλισμένων προϊόντων λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, την οποία αποκαλούν «ειδική επιχείρηση».

Το μερίδιο των ΗΠΑ στις εισαγωγές αργού πετρελαίου ελαφρού γλυκού από τη Δυτική Αφρική ανήλθε σε περίπου 20% τον περασμένο μήνα, από περίπου 8,2% πριν από την εισβολή της Ρωσίας, δήλωσε ο ανεξάρτητος ενεργειακός στρατηγικός σύμβουλος Clay Seigle με έδρα το Χιούστον, επικαλούμενος στοιχεία της εταιρείας ενεργειακών αναλύσεων Vortexa. Το μερίδιο της Ασίας μειώθηκε σε περίπου 23% από 42%. Οι εισαγωγές αραβικού αργού και έξτρα ελαφρού ξινού αργού τον Ιούνιο άγγιξαν επίσης το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, στα 19,3 MM βαρέλια.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου