Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Κίνα: Αυξήθηκαν κατά 12% οι εισαγωγές αργού τον Μάιο, αλλά μειώθηκαν οι εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου

 


Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας αυξήθηκαν σχεδόν 12% τον Μάιο παρότι τα διυλιστήρια εξακολουθούσαν να μάχονται με τα υψηλά αποθέματα και την επιβράδυνση της οικονομίας, λόγω του lockdown, που επιβάρυνε τη ζήτηση καυσίμων τον περασμένο μήνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κορυφαίος..

αγοραστής αργού πετρελαίου στον κόσμο εισήγαγε 45,83 εκατ. τόνους τον περασμένο μήνα, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων την Πέμπτη, που αντιστοιχούν σε 10,79 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd). Αυτό συγκρίνεται με 10,5 εκατ. bpd τον Απρίλιο και με μέσο όρο 10,3 εκατ. bpd το 2021.

Τα αποθέματα αργού, εν τω μεταξύ, διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021, ανεβαίνοντας σε εβδομαδιαία βάση από τα τέλη Μαρτίου σε λίγο πάνω από 920 εκατ. bpd.

Από την άλλη ότι οι εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου διαμορφώθηκαν σε 3,27 εκατ. τόνους για τον Μάιο, μειωμένες κατά 40% σε σχέση με τους 5,41 εκατ. τόνους του προηγούμενου έτους. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι εξαγωγές προϊόντων διύλισης πετρελαίου διαμορφώθηκαν σε 3,27 εκατ. τόνους για τον Μάιο, μειωμένες κατά 40% σε σχέση με τους 5,41 εκατ. τόνους του προηγούμενου έτους. Οι εξαγωγές από την αρχή του έτους ήταν μειωμένες κατά 38,5%.


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου