Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια επωφελούνται από τις έκτακτες ανακοινώσεις αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ

 




(Reuters) - Τουλάχιστον τρία πλοία που μεταφέρουν αργό πετρέλαιο από αποθέματα έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ απέπλευσαν για την Ευρώπη τον Απρίλιο καθώς τα διυλιστήρια εκεί προσπαθούσαν να αντικαταστήσουν τις προμήθειες ρωσικού αργού, σύμφωνα με στοιχεία των..

αμερικανικών τελωνείων, την παρακολούθηση πλοίων και μια πηγή της βιομηχανίας.

Οι απελευθερώσεις από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου (SPR) μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σχεδιάστηκαν για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις εφοδιασμού και να ανακόψουν τα κέρδη των τιμών των καυσίμων. Η απελευθέρωση το περασμένο φθινόπωρο είχε ως στόχο κυρίως να πιέσει προς τα κάτω τις αυξανόμενες τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν τον περασμένο μήνα πρόσθεσε βαρέλια 180 MM σε δύο μικρότερες εκροές από τον Νοέμβριο από σπήλαια κατά μήκος της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν απαγορεύσει τις εξαγωγές πετρελαίου SPR και ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν.

Οι τιμές λιανικής της βενζίνης και του ντίζελ στις ΗΠΑ, κατά μέσο όρο 4,40 $ και 5,55 $ ανά γαλόνι σε εθνικό επίπεδο, παρέμειναν κοντά σε υψηλά ρεκόρ παρά τις κυκλοφορίες. Η ζήτηση καυσίμων είναι τόσο ισχυρή Τα μέσα κέρδη ανά μετοχή των διυλιστηρίων των ΗΠΑ αυτό το τρίμηνο προβλέπεται να είναι τετραπλάσια από τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών.

Τον περασμένο μήνα, το αμερικανικό διυλιστήριο πετρελαίου Phillips 66 φόρτωσε περίπου 600.000 βαρέλια αργού από το σπήλαιο Bryan Mound στο Τέξας στο δεξαμενόπλοιο Sea Holly. Είναι καθ' οδόν προς την Τεργέστη της Ιταλίας, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία των ΗΠΑ και το Refinitiv Eikon. Στην Τεργέστη βρίσκεται ένας αγωγός που στέλνει πετρέλαιο σε διυλιστήρια στην κεντρική Ευρώπη.

Η Atlantic Trading & Marketing (ATMI), ένας βραχίονας της γαλλικής πετρελαϊκής μεγάλης TotalEnergies, έστειλε λίγο πάνω από 1 ΜΜ βαρέλια αργού SPR στο Ρότερνταμ τον περασμένο μήνα.

Περίπου 2,25 MM βαρέλια SPR σε τρία πλοία εξήχθησαν στην Ιταλία και την Ολλανδία τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον Matt Smith, επικεφαλής αναλυτή πετρελαίου για την Αμερική στην εταιρεία παροχής δεδομένων Kpler.

Η ATMI έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον 3,5 MM βαρέλια από το SPR, ενώ η Phillips έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον 10 MM βαρέλια, με βάση τις κυβερνητικές αποκαλύψεις. Άλλες εταιρείες που παίρνουν πετρέλαιο SPR περιλαμβάνουν τις Exxon Mobil, Chevron, Marathon Petroleum και Valero Energy.

Η Phillips 66 αρνήθηκε να σχολιάσει τις εμπορικές δραστηριότητες. Η ATMI δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Με τις συνεχείς κυκλοφορίες του SPR τους επόμενους αρκετούς μήνες, "αναμένετε να δούμε μερικά από αυτά να εξάγονται", είπε ο Kpler's Smith.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου