Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Το διυλιστήριο St1 αναπτύσσει λύσεις AspenTech για την υποστήριξη των στόχων ψηφιακού μετασχηματισμού και ουδετερότητας άνθρακα

 





Η Aspen Technology, Inc. ανακοίνωσε ότι επέκτεινε τη 12ετή συνεργασία της με την St1 Refinery AB, μέρος του Ομίλου St1 Nordic Oy. Το διυλιστήριο, που βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, αναπτύσσει λύσεις AspenTech για να παρέχει ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύνολο λύσεων βελτιστοποίησης παραγωγής - από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό έως τον έλεγχο σε πραγματικό χρόνο κρίσιμου εξοπλισμού. Αυτό θα επιτρέψει την αύξηση των..

λειτουργικών περιθωρίων, βελτιώνοντας παράλληλα την ενεργειακή απόδοση και κατά συνέπεια τη μείωση των εκπομπών CO 2  .

Η St1 παράγει και επενδύει στη βιώσιμη παραγωγή ενέργειας σε διάφορους τομείς, μαζί με επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση του παραδοσιακού διυλιστηρίου της. Διαθέτει μια μακροπρόθεσμη προηγμένη στρατηγική ανανεώσιμων καυσίμων που περιλαμβάνει βιοδιυλιστήρια, ένα από τα οποία βρίσκεται υπό κατασκευή στο διυλιστήριο του Γκέτεμποργκ. Ένας μακροπρόθεσμος χρήστης των λύσεων προγραμματισμού και προγραμματισμού της AspenTech, ο St1 πρόσφατα μετεγκαταστάθηκε στο Aspen Unified PIMS και τώρα συμφώνησε να επεκτείνει τη συνεργασία με την ανάπτυξη του προηγμένου λογισμικού ελέγχου διαδικασίας AspenTech της AspenTech  και του λογισμικού δυναμικής βελτιστοποίησης Aspen GDOT, σε όλο το Γκέτεμποργκ ιστοσελίδα.

Ο Miika Eerola, Διευθύνων Σύμβουλος, St1 Refinery σχολίασε: «Είναι σημαντικό το διυλιστήριό μας να συνεχίσει να εκσυγχρονίζεται για να διατηρήσει ένα θετικό μακροπρόθεσμο μέλλον και να προσφέρει ευκαιρίες για την επόμενη γενιά. Η συνεργασία μας με την AspenTech επιτρέπει βελτιώσεις σε πολλά κρίσιμα στοιχεία της στρατηγικής μας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της αποδοτικότητας του εξοπλισμού με αποτέλεσμα λιγότερη ενέργεια. Βελτιστοποίηση υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής πρώτης ύλης βιοαερίου. και τη βελτιστοποίηση του διυλιστηρίου για τη μεγιστοποίηση των οφελών από την παραγωγή καυσίμων».

«Η επένδυση του διυλιστηρίου St1 σε προηγμένα ανανεώσιμα καύσιμα και τη βιοδιύλιση τα τοποθετεί στην πρώτη γραμμή μιας βιομηχανίας που οδηγεί ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποτελούμε βασικό μέρος της στρατηγικής τους για την επίτευξη των στόχων εκπομπών, βασιζόμενη στη συνεργασία μας που ιδρύθηκε πριν από μια δεκαετία», δήλωσε ο John Hague, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Επιχειρήσεων στην Aspen Technology.

Με έναν συνδυασμό λύσεων βελτιστοποίησης παραγωγής και μηχανικής απόδοσης της AspenTech, το St1 Refinery είναι εξοπλισμένο με δεδομένα και λύσεις για να λαμβάνει πιο γρήγορες και ακριβείς αποφάσεις που τους βοηθούν να επιτύχουν τους στόχους κερδοφορίας τους, ενώ παράλληλα τους οδηγούν σημαντικά στην πορεία του ταξιδιού τους στην ενεργειακή μετάβαση.

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου