Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

«Πυρά» Τζιτζικώστα προς ΕΛΠΕ για τον εφιάλτη της δυσοσμίας: «Έχω πολλά παράπονα»

 


«Καρφιά» προς τη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) εκτόξευσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή το ζήτημα της δυσοσμίας που ταλαιπωρεί επί χρόνια τους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης και ιδίως του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τα έργα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός έθιξε εκ νέου το πρόβλημα με τη δυσοσμία, υπογραμμίζοντας ότι..

παρά τις μελέτες και τα χρήματα που δόθηκαν και στα Ελληνικά Πετρέλαια, η μυρωδιά δεν έχει σταματήσει να ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία.

«Είναι ευχή και κατάρα το ότι συνορεύουμε με τα ΕΛΠΕ. Υπάρχουν προβλήματα με τη δυσοσμία, έγινε έρευνα, αλλά οφείλουμε να ελέγξουμε στην πράξη και να δούμε αν απέδωσαν οι κινήσεις που σημειώθηκαν. Η τοπική κοινωνία θέλει απαντήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανδαλιανός, ωστόσο υπογράμμισε ότι η ύπαρξη των ΕΛΠΕ δημιουργεί θέσεις επιχειρήσεων στην περιοχή.

Σε αυτό το σημείο ο Απόστολος Τζιτζικώστας με παρέμβασή του εξέφρασε ανοιχτά τα παράπονά του προς τη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων.

«Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών από τα Ελληνικά Πετρέλαια, έχω μάθει να λέω τα πράγματα έτσι όπως τα αισθάνομαι. Παρόλο που δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα αποφασίσαμε πριν από δύο χρόνια να κάνουμε μετρήσεις, κάτι το οποίο στο παρελθόν δεν είχε γίνει. Είδαμε τα αποτελέσματα, τα οποία οδήγησαν να γίνουν εργασίες ύψους 10 εκατ. ευρώ. Κάποια από τα έργα αυτά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας άμεσα γενναίες αλλαγές.

«Πιέζουμε και το αρμόδιο υπουργείο και τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω ανταπόκριση. Ως διοίκηση της ΠΚΜ δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι, με αποτέλεσμα δικαίως ο δήμαρχος και η τοπική κοινότητα να αντιδρούν. Ενώνουμε τη φωνή μας για τη διεκδίκηση για να αλλάξει η κατάσταση», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας

Από το thesstoday.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου