Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Η Dangote θα ολοκληρώσει το διυλιστήριο πετρελαίου της Νιγηρίας στο 4 τρίμηνο

 



Το διυλιστήριο πετρελαίου 650.000 bpd της Dangote που κατασκευάζεται στη Νιγηρία πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή έως το 4ο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τον Devakumar Edwin, Executive του Ομίλου.

«Το 75% των υδραυλικών δοκιμών… καθώς και το 70% της τοποθέτησης ηλεκτρικών καλωδίων έχουν..

ολοκληρωθεί προπαρασκευαστικές για την ολοκλήρωση του διυλιστηρίου το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους», είπε ο Έντουιν κατά τη διάρκεια περιήγησης στον χώρο με τον υπουργό Πληροφοριών της Νιγηρίας Λάι Μοχάμεντ.

Το διυλιστήριο, που κατασκευάζεται με κόστος 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Λάγος, έχει χωρητικότητα αποθήκευσης 4,74 δισεκατομμυρίων λίτρων, είπε ο Έντουιν. Πρόσθεσε ότι το 75% των προϊόντων θα διακινηθεί δια θαλάσσης εντός της Νιγηρίας.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής, Aliko Dangote, δήλωσε τον Ιανουάριο ότι αναμένει το έργο του διυλιστηρίου πετρελαίου του να ξεκινήσει την παραγωγή μέχρι το τέλος του 3ου τριμήνου και να φτάσει σε πλήρη δυναμικότητα στις αρχές του 2023.

Το έργο έχει καθυστερήσει αρκετά χρόνια και το κόστος έχει εκτοξευθεί στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια από τις προηγούμενες εκτιμήσεις της Dangote από 12 δισεκατομμύρια δολάρια έως 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Dangote, ο οποίος έχτισε την περιουσία του στη βιομηχανία τσιμέντου, ανακοίνωσε για πρώτη φορά την πρόθεση να κατασκευάσει ένα διυλιστήριο το 2013, με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.

Στη συνέχεια, ο δισεκατομμυριούχος μετέφερε την τοποθεσία στο Lekki στο Λάγος, αναβάθμισε το μέγεθος και είπε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020.

Παρά το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας πετρελαίου της Αφρικής, η Νιγηρία εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις εισαγωγές καυσίμων, αφού επέτρεψε τη σημαντική δυναμικότητα διύλισης των 445.000 bpd να καταστραφεί σε αρκετές δεκαετίες.

Τον περασμένο μήνα ο Dangote ανέθεσε ένα εργοστάσιο λιπασμάτων 2,5 δισ. δολαρίων, που βρίσκεται στο διυλιστήριο και το πετροχημικό του συγκρότημα, το οποίο εξάγει ήδη ουρία στις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία, το Μεξικό και την Αργεντινή.

Ο Μοχάμεντ είπε ότι είδε ένα πλοίο να φορτώνεται με ουρία για εξαγωγή στην Αργεντινή κατά την επίσκεψή του.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου