Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Η Idemitsu Kosan της Ιαπωνίας δεν εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο επανέναρξης των εισαγωγών πετρελαίου από το Ιράν

 




Το δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιαπωνίας Idemitsu Kosan δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ότι δεν έχει ακόμη εξετάσει το ενδεχόμενο επανέναρξης των εισαγωγών ιρανικού αργού πετρελαίου, παρά την πρόσφατη κίνηση των ΗΠΑ να χορηγήσουν..

ελάφρυνση ορισμένων κυρώσεων στο πολιτικό πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κανένα σχέδιο να συνεχίσουμε τις [εισαγωγές] ιρανικού αργού πετρελαίου», είπε ο Yoshitaka Onuma, γενικός διευθυντής του τμήματος οικονομικών της Idemitsu Kosan, σε συνέντευξη Τύπου για τα κέρδη στο διαδίκτυο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε το Κογκρέσο στις 4 Φεβρουαρίου ότι επαναφέρει την απαλλαγή από τις κυρώσεις για να επιτρέψει τη συμμετοχή τρίτων σε έργα μη διάδοσης πυρηνικών όπλων και ασφάλειας, ιδίως όσον αφορά τα αυξανόμενα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου στο Ιράν, δήλωσε υψηλόβαθμος κρατικός αξιωματούχος. την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης του 2015 έθεσε περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με αντάλλαγμα την απαλλαγή από τις αμερικανικές κυρώσεις. Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στο πετρέλαιο, τα πετροχημικά, τη ναυτιλία και άλλους τομείς του Ιράν, το 2018.

Οι συνομιλίες για την αναβίωση του JCPOA σταμάτησαν στα μέσα του 2021, αλλά ξεκίνησαν ξανά τον Δεκέμβριο.

Η Ιαπωνία ανέστειλε τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου τον Μάιο του 2019, αφού συνέχισε για λίγο τις εισροές τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες, αφού οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να παρατείνουν την απαλλαγή 180 ημερών από τις κυρώσεις πέρα ​​από τις αρχές Μαΐου στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

Οι εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου της Ιαπωνίας το 2019 ανήλθαν σε 17,10 εκατομμύρια βαρέλια, μειωμένες κατά 63,2% από 46,51 εκατομμύρια βαρέλια το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.


Από το spglobal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου