Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Η ExxonMobil διπλασιάζει την παραγωγή πολυπροπυλενίου στο Baton Rouge

 






Η ExxonMobil ανακοίνωσε σήμερα την επιτυχημένη έναρξη λειτουργίας της νέας της μονάδας παραγωγής πολυπροπυλενίου στο εργοστάσιο Polyolefins στο Baton Rouge της..

Λουιζιάνα.

. Η εκκίνηση νέας μονάδας πολυπροπυλενίου αυξάνει τη χωρητικότητα για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για προϊόντα υψηλής απόδοσης

. Το πολυπροπυλένιο χρησιμοποιείται σε καθημερινά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ελαφρών ανταλλακτικών αυτοκινήτων που βελτιώνουν την απόδοση καυσίμου

. Το έργο επέκτασης δημιουργεί οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας

Η μονάδα αυξάνει την παραγωγική ικανότητα πολυπροπυλενίου κατά μήκος της ακτής του Κόλπου κατά 450.000 μετρικούς τόνους ετησίως, ικανοποιώντας την αυξανόμενη ζήτηση για υψηλής απόδοσης, ελαφριά και ανθεκτικά πλαστικά, ιδιαίτερα για ανταλλακτικά αυτοκινήτων που μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση καυσίμου και να μειώσουν τις εκπομπές των οχημάτων. Το πολυπροπυλένιο, ένα πολυμερές με πολλές εφαρμογές, χρησιμοποιείται επίσης για τη βελτίωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας καθημερινών προϊόντων όπως ιατρικές μάσκες και συσκευασίες τροφίμων.

«Με την έναρξη αυτής της νέας μονάδας παραγωγής, είμαστε σε καλή θέση για να ανταποκριθούμε υπεύθυνα στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για αυτά τα πολυμερή υψηλής απόδοσης», δήλωσε η Karen McKee, πρόεδρος της ExxonMobil Product Solutions. «Η ευρηματικότητα των ανθρώπων μας και οι επενδύσεις μας στην τεχνολογία μας δίνουν τη δυνατότητα να παράγουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας που είναι απαραίτητα για την καθημερινή ζωή».

Η ExxonMobil διατήρησε τις επενδύσεις της σε αυτό το ευνοϊκό έργο λόγω της πανδημίας του COVID και της σχετικής οικονομικής ύφεσης. Η συνολική επένδυση κεφαλαίου ήταν πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια. Η εκτεταμένη εμπειρία διαχείρισης μεγάλων έργων της ExxonMobil και η ασυναγώνιστη τεχνολογική ικανότητα επέτρεψαν στη μονάδα να εκκινήσει σύμφωνα με το προγραμματισμένο κόστος και χρονοδιάγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, το έργο απασχολούσε περισσότερους από 650 εργαζόμενους και με πλήρη λειτουργική κατάσταση, απαιτούνται επιπλέον 65 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στην ExxonMobil.

Οι ολοκληρωμένες δραστηριότητες της ExxonMobil στο Baton Rouge περιλαμβάνουν ένα διυλιστήριο άνω των 500.000 βαρελιών την ημέρα, καθώς και την παραγωγή χημικών, λιπαντικών, πολυολεφινών και πλαστικών. Η ExxonMobil έχει περισσότερους από 5.500 υπαλλήλους και εργολάβους στην περιοχή Baton Rouge και οι δραστηριότητές της αντιστοιχούν σε περίπου μία στις 10 θέσεις εργασίας στην περιοχή.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου