Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Η ExxonMobil θα επενδύσει 17 δισεκατομμύρια δολάρια για χαμηλότερες εκπομπές ρύπων

 



Η ExxonMobil ανακοίνωσε σήμερα το εταιρικό της σχέδιο για τα επόμενα πέντε χρόνια, με σημαντική αύξηση των επενδύσεων που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών και αυξητικές πρωτοβουλίες χαμηλότερων εκπομπών, συμπεριλαμβανομένης της δραστηριότητας Low Carbon Solutions. Το εταιρικό σχέδιο μέχρι το 2027 διατηρεί τις ετήσιες..

κεφαλαιουχικές δαπάνες στα 20-25 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αυξάνει τις επενδύσεις με χαμηλότερες εκπομπές σε περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η πειθαρχημένη προσέγγιση δίνει προτεραιότητα σε περιουσιακά στοιχεία υψηλής απόδοσης και χαμηλού κόστους προσφοράς στις επιχειρήσεις Upstream και Product Solutions και υποστηρίζει τις προσπάθειες για μείωση της έντασης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από λειτουργικά στοιχεία ενεργητικού, καθώς και εκείνων που εκπέμπονται από άλλες εταιρείες.

. Περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια για πρωτοβουλίες χαμηλότερων εκπομπών έως το 2027. αύξηση σχεδόν 15%

. Οι ετήσιες επενδύσεις κεφαλαίου παραμένουν στα 20-25 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027

. Η αύξηση των κερδών και των ταμειακών ροών αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2027, σε σύγκριση με το 2019

. Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών επεκτάθηκε στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024, συμπεριλαμβανομένων 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022

Το σχέδιο αναμένεται να διπλασιάσει τα κέρδη και το δυναμικό ταμειακών ροών έως το 2027 έναντι του 2019 και υποστηρίζει τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας, οι οποίες περιλαμβάνουν την ηγεσία του κλάδου στην ασφάλεια, τις αποδόσεις των μετόχων, τα κέρδη και την αύξηση των ταμειακών ροών. αποδοτικότητα κόστους και κεφαλαίου· και μείωση της έντασης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. 

«Το πενταετές σχέδιό μας αναμένεται να οδηγήσει σε κορυφαία επιχειρηματικά αποτελέσματα και αποτελεί συνέχεια της πορείας που έφερε κορυφαία αποτελέσματα στον κλάδο το 2022», δήλωσε ο Ντάρεν Γουντς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. «Βλέπουμε την επιτυχία μας ως μια εξίσωση «και», στην οποία μπορούμε να παράγουμε την ενέργεια και τα προϊόντα που χρειάζεται η κοινωνία – και – να είμαστε πρωτοπόροι στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις δικές μας δραστηριότητες αλλά και από άλλες εταιρείες. Το εταιρικό σχέδιο που εκπονούμε σήμερα αντικατοπτρίζει αυτή την άποψη και τα αποτελέσματα που έχουμε δει μέχρι σήμερα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στη σωστή πορεία». 


Το εταιρικό σχέδιο απαιτεί ισχυρή ανάπτυξη από έργα υψηλής απόδοσης

Οι επενδύσεις το 2023 αναμένεται να κυμαίνονται από 23 έως 25 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν στην αύξηση της προσφοράς για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης. Η εταιρεία παραμένει επίσης σε καλό δρόμο για να προσφέρει συνολικά περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε μειώσεις διαρθρωτικού κόστους έως το τέλος του έτους 2023 έναντι του 2019.

Το δυναμικό κερδών ανάντη αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2027 έναντι του 2019, ως αποτέλεσμα επενδύσεων σε έργα υψηλής απόδοσης και χαμηλού κόστους προσφοράς. Περισσότερο από το 70% των επενδύσεων κεφαλαίου θα αναπτυχθεί σε στρατηγικές εξελίξεις στην αμερικανική λεκάνη Permian, στη Γουιάνα, στη Βραζιλία και σε έργα LNG σε όλο τον κόσμο. Μέχρι το 2027, η παραγωγή ανάντη αναμένεται να αυξηθεί κατά 500.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα σε 4,2 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα με περισσότερο από το 50% του συνόλου να προέρχεται από αυτές τις βασικές περιοχές ανάπτυξης. Περίπου το 90% των επενδύσεων ανάντη που φέρνουν νέα παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να έχουν αποδόσεις μεγαλύτερες από 10% σε τιμές μικρότερες ή ίσες με 35 $ ανά βαρέλι, ενώ θα μειώνουν επίσης την ένταση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που λειτουργούν ανάντη κατά 40-50% μέσω 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2016.

Οι βραχυπρόθεσμες επενδύσεις ανάντη αναμένεται να διατηρήσουν την παραγωγή σε περίπου 3,7 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα το 2023 υποθέτοντας τιμή 60 $ ανά βαρέλι Brent, αντισταθμίζοντας τον αντίκτυπο των στρατηγικών αποεπενδύσεων χαρτοφυλακίου και της απαλλοτρίωσης του Sakhalin-1 στη Ρωσία.

Η ExxonMobil Product Solutions αναμένει να τριπλασιάσει σχεδόν τα κέρδη έως το 2027 έναντι του 2019. Αυτά τα σχέδια ανάπτυξης επικεντρώνονται σε έργα υψηλής απόδοσης που αναμένεται να διπλασιάσουν τους όγκους χημικών επιδόσεων, καυσίμων χαμηλότερων εκπομπών και λιπαντικών υψηλής αξίας. Η εταιρεία συνεχίζει να αξιοποιεί την κορυφαία στον κλάδο κατασκευαστική της κλίμακα, την ολοκλήρωση και τη θέση της στην τεχνολογία για να αναβαθμίσει το χαρτοφυλάκιό της και να μειώσει το κόστος.

Οι αυξημένες ταμειακές ροές και τα κέρδη επιτρέπουν περαιτέρω μείωση του καθαρού χρέους και αυξημένες διανομές μετόχων. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ανέρχεται πλέον στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024. Πρόσφατα αύξησε επίσης την ετήσια πληρωμή μερίσματος για 40η συνεχή χρονιά. Μέχρι το τέλος του 2022, η ExxonMobil αναμένει να διανείμει περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους, συμπεριλαμβανομένων 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μερίσματα και 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επαναγορές μετοχών.


Ανάπτυξη της επιχείρησης Low Carbon Solutions

Η ExxonMobil έχει διαθέσει περίπου 17 δισεκατομμύρια δολάρια για τις δικές της μειώσεις εκπομπών και αυξητικές πρωτοβουλίες τρίτων για χαμηλότερες εκπομπές έως το 2027, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 15%. Σχεδόν το 40% αυτών των επενδύσεων κατευθύνεται στην οικοδόμηση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας χαμηλών εκπομπών με πελάτες για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου με κύρια έμφαση στη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα μεγάλης κλίμακας, στα βιοκαύσιμα και το υδρογόνο. Αυτές οι τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών αναγνωρίζονται ως απαραίτητες λύσεις για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και να ευθυγραμμιστούν στενά με τα υπάρχοντα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και τις βασικές δυνατότητες της ExxonMobil. Το υπόλοιπο του κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των σχεδίων μείωσης των εκπομπών του 2030 της εταιρείας και της φιλοδοξίας 2050 Scope 1 και 2 για το καθαρό μηδέν. Στο Πέρμιο,

«Εργαζόμαστε επιθετικά για να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τις δραστηριότητές μας και τα σχέδιά μας για τη μείωση των εκπομπών για το 2030 είναι σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε μείωση 40-50% στην ένταση των αερίων του θερμοκηπίου ανάντη, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2016», πρόσθεσε ο Woods. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σαφείς και συνεπείς κυβερνητικές πολιτικές που επιταχύνουν την πρόοδο προς ένα μέλλον με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να παρέχουμε λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες σε άλλες βιομηχανίες να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ειδικά σε τομείς της οικονομίας με υψηλότερες εκπομπές, όπως η μεταποίηση, οι μεταφορές και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου