Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Οι εργαζόμενοι της bp στο διυλιστήριο του Ρότερνταμ ξεκινούν δράση από δουλειά σε κανόνα

 



Οι εργαζόμενοι στο  διυλιστήριο  της BP στο Ρότερνταμ ξεκίνησαν τη Δευτέρα, μετά το μεσημέρι της λήξης της προθεσμίας των συνδικάτων για μια νέα μισθολογική συμφωνία, δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου.

Ο Jaap Bosma του συνδικάτου CNV είπε ότι..

η δράση, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι δεν κάνουν περισσότερα από όσα ορίζεται στις συμβάσεις τους, θα ακολουθηθεί από περικοπές στον όγκο διύλισης και τελικά ολοκλήρωση απεργιών εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

«Σίγουρα δεν πρόκειται να παραμείνει μόνο σε αυτό», είπε.

Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τους εκπροσώπους της BP για σχόλια.

Την Πέμπτη, μια ανακοίνωση της εταιρείας ανέφερε: «Λυπούμαστε που δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε συμφωνία και ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν ενέργειες».

 Το διυλιστήριο  της BP στο Ρότερνταμ επεξεργάζεται περίπου 400.000 βαρέλια πετρελαίου ετησίως και είναι σημαντικός προμηθευτής ντίζελ στη Βόρεια Ευρώπη.

Η τελική προσφορά της BP στις συνομιλίες για μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που συζητείται από τον Απρίλιο ήταν για αύξηση μισθού 5% και εφάπαξ μπόνους 4.000 ευρώ (4.000 δολάρια).

Επικαλούμενος τον πληθωρισμό στην Ολλανδία πάνω από 15%, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να επιδιώκουν αύξηση μισθού 6%, μπόνους μετρητών και πρόσβαση σε πρόγραμμα αποζημίωσης μετοχών που αντιπροσωπεύει επιπλέον αύξηση μισθού 3,5%, είπε ο Bosma.

Ένα κοινό σημείωμα των δύο συνδικάτων που εκπροσωπούσαν 300 από τους 730 εργαζομένους στο  διυλιστήριο  έδωσε εντολή στα μέλη να "εκτελούν αυστηρά τις καθορισμένες διαδικασίες". Άλλα 130 που καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας αναμένεται να ενταχθούν στη δράση «εργασία προς κανόνα».

"Πρώτα η ασφάλεια!" ανέφερε το σημείωμα που είδε το Reuters.


 (Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου