Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Νέα μελέτη: Το υδρογόνο που παράγεται από φυσικό αέριο προσφέρει σημαντικές μειώσεις των εκπομπών στις ΗΠΑ

 





Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) δημοσίευσε  νέα ανάλυση  σχετικά με τα οφέλη του υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα που παράγεται από φυσικό αέριο. Η μελέτη, που ανατέθηκε από την API και διεξήχθη από την ICF, διαπίστωσε ότι το υδρογόνο που παράγεται από φυσικό αέριο με δέσμευση άνθρακα και παράγεται από..

ηλεκτρική ενέργεια και άλλες πηγές ενέργειας θα μπορούσε να εξαλείψει επιπλέον 180 MM μετρικούς τόνους αερίων θερμοκηπίου (GHG) κατά μέσο όρο ετησίως έως το 2050 και εξοικονομήστε πάνω από 450 δισεκατομμύρια δολάρια σωρευτικά έως το 2050, όταν τα κίνητρα υδρογόνου παρέχονται ομοιόμορφα με βάση έναν ανά τόνο μειωμένων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. 

«Ο κλάδος μας έχει δεσμευτεί να προάγει καινοτόμες τεχνολογίες όπως το υδρογόνο με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε ολόκληρη την οικονομία», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Εταιρικής Πολιτικής της API Aaron Padilla. «Συνεργαζόμενοι με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να δώσουμε κίνητρα για όλες τις μορφές υδρογόνου με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και να επιταχύνουμε την παραγωγή υδρογόνου μέσω προγραμμάτων βάσει του Δικομματικού Νόμου για τις Υποδομές, μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές, διασφαλίζοντας παράλληλα στους Αμερικανούς καταναλωτές πρόσβαση στην αξιόπιστη ενέργεια που χρειάζονται».   

Η ανάλυση API των ευρημάτων της μελέτης δείχνει ότι τα ομοιόμορφα κίνητρα για την παραγωγή υδρογόνου από φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια και άλλες πηγές ενέργειας είναι κρίσιμα για την επίτευξη του στόχου του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ για 50 MMT καθαρού υδρογόνου που παράγεται έως το 2050, όπως ορίζεται στην πρόσφατα δημοσιευμένη National Στρατηγική και οδικός χάρτης για το καθαρό υδρογόνο. 

Τα κυριότερα σημεία από την έκθεση περιλαμβάνουν: 

Μεγαλύτερη αγορά υδρογόνου:  Όταν κάθε τόνος μειώσεων εκπομπών τυγχάνει το ίδιο κίνητρο, η αγορά υδρογόνου των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι τρεις φορές μεγαλύτερη έως το 2050 από ό,τι όταν οι μειώσεις εκπομπών αντιμετωπίζονται άνισα (δηλαδή, η αγορά υδρογόνου θα μπορούσε να είναι το 15% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας τελικής χρήσης το 2050 έναντι 4% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας τελικής χρήσης το 2050). 

Μεγαλύτερες μειώσεις εκπομπών GHG:  Η μεγαλύτερη οικονομία υδρογόνου που προκύπτει από ομοιόμορφα κίνητρα θα μπορούσε να αποφύγει επιπλέον 183 εκατομμύρια μετρικούς τόνους εκπομπών GHG των ΗΠΑ κατά μέσο όρο ετησίως έως το 2050 από ό,τι εάν τα κίνητρα εφαρμόζονταν άνισα με την αξιοποίηση επιλογών χαμηλού κόστους, όπως το υδρογόνο που παράγεται από φυσικό αέριο με δέσμευση άνθρακα. Η παροχή κινήτρων για όλη την παραγωγή υδρογόνου ισοδυναμεί με την εξάλειψη των εκπομπών από περισσότερα από 38 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως, σύμφωνα με την ανάλυση API.

Λιγότερο δαπανηρές μειώσεις εκπομπών: Τα  ενιαία κίνητρα θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος του μετριασμού ενός μετρικού τόνου άνθρακα κατά μέσο όρο 12% ετησίως κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης, εξοικονομώντας πάνω από 450 δισεκατομμύρια δολάρια σωρευτικά έως το 2050.    

Η μελέτη διαπίστωσε ότι κρίσιμες υποδομές υδρογόνου, όπως η αποθήκευση υδρογόνου, οι αγωγοί και τα τοπικά συστήματα διανομής, θα απαιτηθούν για να απελευθερωθεί η δυνατότητα του υδρογόνου να συμβάλει σε σημαντικές μειώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Οι επενδύσεις κεφαλαίου σε έργα υποδομής υδρογόνου θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2050 και περιλαμβάνουν την κατασκευή 67.000 μιλίων αγωγού μεταφοράς υδρογόνου, 500.000 μιλίων πλευρικών πελατών και γραμμών αγωγών/υπηρεσιών τοπικής εταιρείας διανομής και 560 τρισεκατομμυρίων Btu χωρητικότητας υπόγειας αποθήκευσης υδρογόνου.

Το API αντιπροσωπεύει όλα τα τμήματα της αμερικανικής βιομηχανίας φυσικού αερίου και πετρελαίου, η οποία υποστηρίζει περισσότερες από 11 εκατ. θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και υποστηρίζεται από ένα αυξανόμενο κίνημα της βάσης εκατομμυρίων Αμερικανών. Τα περίπου 600 μέλη μας παράγουν, επεξεργάζονται και διανέμουν την πλειονότητα της ενέργειας του έθνους και συμμετέχουν στο  API Energy Excellence, το οποίο επιταχύνει την περιβαλλοντική πρόοδο και την ασφάλεια ενισχύοντας νέες τεχνολογίες και διαφανείς αναφορές. Η API ιδρύθηκε το 1919 ως οργανισμός καθορισμού προτύπων και έχει αναπτύξει περισσότερα από 800 πρότυπα για τη βελτίωση της λειτουργικής και περιβαλλοντικής ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της βιωσιμότητας.

Η ICF είναι μια μη κομματική, μη πολιτική εταιρεία που παρέχει ανεξάρτητες, αντικειμενικές αναλύσεις. Η έκθεσή του δεν συνιστά την έγκριση του ICF για οποιαδήποτε πολιτική ή θέση υπεράσπισης. Η έκθεση του ICF βασίστηκε σε ένα συγκεκριμένο σύνολο υποθέσεων και δεδομένων. Τα πραγματικά μελλοντικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ουσιαστικά από αυτά που παρουσιάζονται στην έκθεση και η ICF δεν παρέχει καμία εγγύηση σε σχέση με αυτά. Περαιτέρω περιορισμοί σημειώνονται στην ίδια την έκθεση.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου