Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Diesel 85.000 κυβ μέτρα/μήνα διασφαλίζουν τα διυλιστήρια για την ηλεκτροπαραγωγή - Τι θα ισχύσει για την λειτουργία τους και την αποθήκευση

 



Δόθηκαν οι κατευθύνσεις για αντιμετώπιση πλήρους διακοπής ροής ρωσικού φυσικού αερίου κατά την σημερινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε ευρεία τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή διυλιστηρίων, εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών, ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και ΡΑΕ.

Πρόκειται για στόχο..

λειτουργίας επί 5 μήνες των 5 μονάδων που θα κάνουν χρήση diesel. Οι ανάγκες είναι 85.000 κυβικά μέτρα ανά μήνα, τα οποία μπορούν να προμηθεύονται οι μονάδες φυσικού αερίου, που θα μετασχηματιστούν σε μονάδες καυσίμου diesel, από τα διυλιστήρια.

Τα διυλιστήρια δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καλύψουν τις ποσότητες, αλλά το ζητούμενο είναι, στο ακραίο σενάριο, να υπάρξει ένας συντονισμός στα logistics των αποθηκών και τις μεταφορές των διυλιστηρίων. Για παράδειγμα η μονάδα του Λαυρίου έχει δυνατότητα αποθήκευσης για 20 ημέρες ενώ άλλη μονάδα μόνο 2.

Παράλληλα η συνεχής λειτουργία μονάδας  μπορεί να διαρκέσει για 67 ημέρες διαδοχικά επί 16 ώρες ανά ημέρα, αλλά θα απαιτείται στην συνέχεια 7ήμερη διακοπή. Γίνεται σαφές ότι στα υπόλοιπα σενάρια που εξετάστηκαν περί μείωσης του φυσικού αερίου και όχι ολοσχερούς διακοπής, η αντιμετώπιση είναι ευχερέστερη.


Από το worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου