Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Το δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας ξαναρχίζει την παραγωγή βενζίνης

 





 Η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βενεζουέλας PDVSA επανεκκίνησε την παραγωγή βενζίνης στο δεύτερο μεγαλύτερο  διυλιστήριο  της χώρας μετά την επισκευή μιας βλάβης, δήλωσαν..

πέντε πηγές με γνώση της επιχείρησης τη Δευτέρα.

 Ο αναμορφωτής νάφθας του διυλιστηρίου Cardon , με δυναμικότητα 45.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα (bpd), παράγει συστατικά υψηλών οκτανίων για τη βενζίνη και είναι το κλειδί για την προμήθεια βενζίνης της χώρας.

Η PDVSA το ανέθεσε με παραγωγή περίπου 28.000 bpd πριν από περίπου ένα δεκαπενθήμερο. Ο μεταρρυθμιστής "παράγει ήδη", είπε μια πηγή στο Reuters.

Ο μεταρρυθμιστής ανέστειλε την παραγωγή στα τέλη Ιουνίου για να υποβληθεί σε συντήρηση που επεκτάθηκε πέρα ​​από τις 21 ημέρες που είχαν αρχικά προγραμματιστεί.

«Παράγουμε 28.000 βαρέλια την ημέρα (βαρέλια την ημέρα) καθαρού λομίτο (υψηλής ποιότητας βενζίνη) 102 οκτανίων», είπε μια άλλη πηγή.

Ωστόσο, η μονάδα Ρευστοποιημένης Καταλυτικής Πυρόλυσης (FCC) χωρητικότητας 88.000 bpd της Cardon παραμένει ακινητοποιημένη, ανέφεραν οι πηγές.

Μια επανεκκίνηση θα παρείχε ανακούφιση στις συνεχιζόμενες βλάβες εφοδιασμού στη χώρα, της οποίας το δίκτυο 1,3 εκατομμυρίων bpd έχει ακρωτηριαστεί από χρόνια αποεπένδυσης και έλλειψης συντήρησης.

 Το διυλιστήριο  Amuay και το Cardon αποτελούν το Paraguana Refining Center στη δυτική πολιτεία Falcon, το οποίο έχει συνδυασμένη παραγωγική ικανότητα 955.000 bpd. Στο Amuay, η καταλυτική πυρόλυση ήταν λειτουργική.

 Το διυλιστήριο  El Palito στην κεντρική ακτή της χώρας, το μικρότερο στο κύκλωμα διύλισης της Βενεζουέλας , σταμάτησε την παραγωγή βενζίνης στα τέλη του 2021.

Τον Μάιο, ανακοινώθηκε συμφωνία μεταξύ της κρατικής εταιρείας National Iranian Oil Engineering and Construction Company και της Βενεζουέλας για την επισκευή του  διυλιστηρίου .


Από το reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου