Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ δεν αποθαρρύνονται από τους φόβους για την ύφεση

 



Τα αμερικανικά διυλιστήρια πρόκειται να συνεχίσουν να λειτουργούν σε υψηλά επίπεδα χρησιμοποίησης το τρίτο τρίμηνο, παρά τις ανησυχίες ότι ενδέχεται να επιβραδυνθεί η ζήτηση σε περίπτωση ύφεσης, ανέφεραν..

στελέχη και αναλυτές στο Reuters . την Πέμπτη.

Τα διυλιστήρια λειτούργησαν σχεδόν με τη δυναμικότητά τους το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση ήταν ισχυρή και τα περιθώρια διύλισης ήταν στα υψηλά πολλών ετών. Αυτό το τρίμηνο, παρά τη μείωση των περιθωρίων, τα διυλιστήρια επιδιώκουν να συνεχίσουν να λειτουργούν τις εγκαταστάσεις κοντά στη δυναμικότητά τους.

Η μέση χρήση διυλιστηρίων τεσσάρων εβδομάδων στα διυλιστήρια των ΗΠΑ ήταν 92,7 τοις εκατό την εβδομάδα έως τις 12 Αυγούστου, από 91,6 τοις εκατό τις ίδιες εβδομάδες του 2021, έδειξε την εβδομαδιαία έκθεση απογραφής της EIA την Τετάρτη. Τα ποσοστά χρησιμοποίησης στην Ακτή του Κόλπου ήταν σχεδόν 97% τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ τα διυλιστήρια στην Ανατολική Ακτή λειτουργούσαν με ποσοστό χρησιμοποίησης άνω του 98%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Τα μεγαλύτερα διυλιστήρια, συμπεριλαμβανομένων των Marathon Petroleum και Valero Energy, σχεδιάζουν υψηλά ποσοστά χρησιμοποίησης, αν και ελαφρώς χαμηλότερα από το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στελέχη που μίλησαν στο Reuters.

Τα αμερικανικά διυλιστήρια και οι φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένουν ισχυρή ζήτηση για καύσιμα και ενέργεια για το υπόλοιπο του έτους, παρά τις ανησυχίες των αναλυτών τις τελευταίες εβδομάδες ότι η ζήτηση μπορεί να πληγεί από πιθανή ύφεση ή καταστροφή της ζήτησης. Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ δήλωσαν κατά τη διάρκεια ανακοινώσεων για τα κέρδη τον Ιούλιο ότι δεν υπήρχε  καμία ένδειξη  στα κανάλια τους ότι η ζήτηση καυσίμων στην Αμερική εξασθενούσε. 

«Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, προκειμένου να καλύψουμε την ισχυρή ζήτηση των πελατών, χρησιμοποιήσαμε το σύστημα διύλισης σε πλήρη χρήση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marathon Petroleum, Mike Hennigan , στην πρόσκληση κερδών στις αρχές Αυγούστου.

"Η διύλιση λειτούργησε με 100% αξιοποίηση επεξεργασίας περίπου 2,9 εκατομμυρίων βαρελιών αργού ημερησίως στα 13 διυλιστήρια μας με ασφάλεια και αξιοπιστία. Αυτό είναι το ίδιο επίπεδο απόδοσης που επιτεύχθηκε το 2019 πριν από την πανδημία πριν από το κλείσιμο των Gallup και Martinez", πρόσθεσε ο Hennigan.

Αυτό το τρίμηνο, η Marathon Petroleum σχεδιάζει να λειτουργήσει διυλιστήρια στο 97%, σύμφωνα με το Reuters, λόγω ορισμένων δραστηριοτήτων ανάκαμψης.

Η Valero, της οποίας η χρησιμοποίηση ήταν στο 94% το δεύτερο τρίμηνο, αναμένει να λειτουργεί στο 90% έως 93% της χωρητικότητας


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου