Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2004 τον Ιούνιο

 


Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 21,8 εκατ. βαρέλια στα 915,8 εκατ. βαρέλια τον Ιούνιο, που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από το 2004, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Joint Organisation Data Initiative (JODI) την Τετάρτη.

Τα αποθέματα προϊόντων, από την άλλη..

πλευρά, αυξήθηκαν κατά 34,1 εκατομμύρια βαρέλια στα 650,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία της JODI, η οποία συγκεντρώνει αυτοαναφερόμενα στοιχεία από χώρες.  

Τα χαμηλά επίπεδα αποθεμάτων αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο συνέπεσαν με το τελευταίο ράλι των τιμών του πετρελαίου στις αρχές του μήνα, όταν η ΕΕ ανακοίνωσε εμπάργκο στις εισαγωγές θαλάσσιου ρωσικού αργού και προϊόντων πετρελαίου, για να τεθεί σε πλήρη ισχύ στις αρχές του 2023 .

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ εκτινάχθηκαν υπερβαίνοντας τον εθνικό μέσο όρο των 5 $ ανά γαλόνι , ένα υψηλό ρεκόρ. Το όριο των 5 δολαρίων αναμενόταν ευρέως εδώ και εβδομάδες, λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, την περιορισμένη δυναμικότητα των διυλιστηρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ισχυρή ζήτηση παρά τις υψηλές τιμές ρεκόρ και τα πολυετή χαμηλά αποθέματα καυσίμων στις ΗΠΑ   

Μετά τα μέσα Ιουνίου, ωστόσο, οι φόβοι στις παγκόσμιες αγορές για ύφεση σε πολλές χώρες οδήγησαν σε πολλές μεγάλες πωλήσεις πετρελαίου και οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι. Ως αποτέλεσμα της μείωσης των διεθνών τιμών του αργού, η μέση τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ έπεσε την περασμένη εβδομάδα κάτω από τα 4 δολάρια ανά γαλόνι για πρώτη φορά από τις αρχές Μαρτίου, καθώς η προσφορά έχει αυξηθεί και οι ανησυχίες για την οικονομία έχουν αυξηθεί.

Στις 17 Αυγούστου, ο εθνικός μέσος όρος ήταν 3,943 $ ανά γαλόνι, από 4,532 $/γαλόνι πριν από έναν μήνα, αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλότερος σε σύγκριση με τον μέσο όρο 3,183 $ ανά γαλόνι πέρυσι, ανά δεδομένα AAA .

Στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, τα τελευταία στοιχεία του κλάδου από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) έδειξαν την Τρίτη ισοπαλία αργού πετρελαίου 448.000 βαρελιών, ενώ οι αναλυτές προέβλεψαν μικρότερη άντληση 117.000 βαρελιών. Η API ανέφερε επίσης μείωση των αποθεμάτων βενζίνης 4,480 εκατομμυρίων βαρελιών για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Αυγούστου, σε σύγκριση με την άντληση 627.000 βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έχουν χάσει περίπου 61 εκατομμύρια βαρέλια από τις αρχές του 2021, με άνοδο 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών από τις αρχές του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της API. 


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου