Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Οι εκδόσεις SPR των ΗΠΑ πρόκειται να τελειώσουν αυτό το φθινόπωρο

 


Η ρεκόρ απελευθέρωσης αργού πετρελαίου από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου των ΗΠΑ θα ολοκληρωθεί όπως είχε προγραμματιστεί αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε ο Ειδικός Προεδρικός Συντονιστής του Λευκού Οίκου για Διεθνείς Ενεργειακές Υποθέσεις, Άμος Χόχσταϊν . Yahoo Finance ο Ειδικός Προεδρικός Συντονιστής του..

Λευκού Οίκου για Διεθνείς Ενεργειακές Υποθέσεις, Amos Hochstein.

"Δεν μπορούμε να είμαστε προμηθευτής πετρελαίου. Είναι ένα απόθεμα και γι' αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε", είπε ο Χόχσταϊν, προσθέτοντας ότι δεν περίμενε ότι αυτό θα οδηγήσει σε εκτίναξη των τιμών, επειδή η βιομηχανία πετρελαίου προετοιμάζεται ήδη να αυξήσει την παραγωγή όταν το SPR έληξε η απελευθέρωση.

«Υπάρχει λίγη υστερία αυτή τη στιγμή στην ανάλυση των αγορών πετρελαίου», είπε ο Χόχσταϊν, προσθέτοντας ότι είχε συνομιλίες με εταιρείες πετρελαίου και είχαν το λόγο τους ότι θα αυξήσουν την παραγωγή για να αντικαταστήσουν το πετρέλαιο που βγαίνει αυτήν τη στιγμή από το SPR. .

Το σχέδιο, που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, απελευθέρωσε συνολικά 180 εκατομμύρια βαρέλια αργού από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου για να αντιμετωπιστεί η αδυσώπητη αύξηση των τιμών του πετρελαίου εν μέσω μιας στενής αγοράς, με ρυθμό περίπου 1 εκατομμυρίου bpd. Μέρος αυτού του πετρελαίου φέρεται να κατέληξε να εξάγεται , συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, κάτι που ώθησε ορισμένους

Όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο, υπήρξαν προειδοποιήσεις ότι θα μπορούσε να αποτύχει, ωθώντας τις τιμές υψηλότερα αντί για χαμηλότερες, επειδή το SPR θα έπρεπε να αναπληρωθεί μετά από αυτή τη σημαντική κλήρωση.

Επί του παρόντος, οι τιμές του πετρελαίου —και οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ— έχουν πέσει, αλλά αυτό έχει να κάνει λιγότερο με την απελευθέρωση του SPR παρά με την ανησυχία ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια ξανά και πιο απότομα, κάτι που θα μπορούσε με τη σειρά του να οδηγήσει σε επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης . Το περιβάλλον προσφοράς παραμένει σφιχτό.

Αυτό μπορεί να αλλάξει, ωστόσο, σύμφωνα με τον Hochstein, ο οποίος είπε στο Yahoo Finance ότι αρκετοί διευθύνοντες σύμβουλοι της βιομηχανίας πετρελαίου τον είχαν διαβεβαιώσει ότι θα ενισχύσουν την παραγωγή συνολικά κατά 800.000 bpd σε 1 εκατομμύριο bpd μέχρι το τέλος του έτους.


Από το Oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου