Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Λήξη απεργίας στο διυλιστήριο Exxon στη Γαλλία




 ( Reuters ) - Η απεργία των εργαζομένων στο  διυλιστήριο  Esso της Exxon Mobil στο Fos-sur-Mer στη νότια Γαλλία σταμάτησε το Σάββατο και οι μονάδες που είχαν σταματήσει επαναλειτουργούν, ανακοίνωσε η εταιρεία την Κυριακή.

«Κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι οι εργασίες και οι προμήθειες θα ξαναρχίσουν το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε..

τους πελάτες μας το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η εκπρόσωπος της Esso, Catherine Lebrun.

Η απεργία είχε ως αποτέλεσμα το  διυλιστήριο  να κλείσει προσωρινά την Παρασκευή.

Το εργοτάξιο της Exxon στο Fos έχει ικανότητα διύλισης 7 εκατομμυρίων τόνων ετησίως, που αντιστοιχεί περίπου στο 10% της εθνικής δυναμικότητας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι απεργίες στο Esso ξεκίνησαν στις 28 Ιουνίου, με τους εργαζόμενους να ζητούν υψηλότερους μισθούς για να καλύψουν τον πληθωρισμό. Ήταν μέρος των ευρύτερων προσπαθειών του συνδικάτου αυτή την εβδομάδα που έπληξαν άλλες ενεργειακές εταιρείες όπως η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας EDF .

Ο Λεμπρούν πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ της διοίκησης και όλων των συνδεδεμένων μερών οδήγησαν στον τερματισμό της απεργίας, χωρίς να διευκρινίσει ότι είχε επιτευχθεί κάποια συμφωνία.

Την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση πρόκειται να εισαγάγει νέα νομοθεσία με στόχο την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των οικογενειών.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου